Logo wereldregio.nl

Poortambacht krijgt weer een huttendorp

Drie dagen lang, van dinsdag 30 augustus tot en met donderdag 1 september, wordt er op het evenemententerrein bij het Hatfieldpark in Zierikzee gebouwd aan een heus huttendorp. Dat gebeurt door basisschoolleerlingen (groepen 5 tot en met 8) uit heel Zierikzee. Dinsdag 30 augustus geven burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland en kinderburgemeester Silke van Heukelom om 10.00 uur het officiële startsein.

Jonge bouwers gaan met pallets, hamers en spijkers en de nodige creativiteit aan de slag om daar hun eigen droomhut te bouwen. Dit gebeurt tussen 10.00 en 15.00 uur en met hulp van een aantal vrijwilligers. Als thema dit jaar is gekozen voor ‘de boerderij. Voor de catering van de bouwers wordt gezorgd. Wel moeten de bouwvakkers zelf een hamer meenemen. Donderdagmiddag kunnen ouders, grootouders, broers en zussen een kijkje komen op de bouwplek. Een jury (Jaap Elenbaas en Marjan van Leeuwen) beoordeelt vervolgens wie de mooiste hut heeft gebouwd. Voor de superbouwmeester is een leuke prijs beschikbaar. Het huttendorp is een activiteit van Hart van Poortambacht met bijdragen van een aantal sponsors.

Kinderen uit Poortambacht die mee willen doen, kunnen zich nog tot 15 augustus opgeven door een mail (met vermelding van naam, leeftijd, adres en telefoonnummer) te sturen naar huttendorp@hartvanpoortambacht.nl.

Deelname kost € 7,50.