Logo wereldregio.nl
<p>Jeroen Busscher wijst vanaf zijn minicamping de locatie aan, waar het KV-station moet komen.</p>

Jeroen Busscher wijst vanaf zijn minicamping de locatie aan, waar het KV-station moet komen.

Mini-campinghouder vreest geluidsoverlast

De gemeente heeft het geplande KV-station op het industrieterrein de Zuidhoek iets opgeschoven. Zo is er plaats voor nieuwe bedrijven en maakt de ooit geplande ontsluitingsweg meer kans. Maar nu kont het wel heel dichtbij camping de Val en daar maakt eigenaar Jeroen Busscher zich zorgen over. Volgens hem geldt dat voor meer omwonenden.

Het KV-station van Tennet is nodig om dat het stroomnetwerk te klein is geworden op het eiland en hiermee tal van duurzame energieprojecten op de plank zijn komen te liggen. Dat het station er moet komen is dus wel duidelijk. Na lang puzzelen hebben burgemeester en wethouders in hun visie nu een voor hen definitieve keuze gemaakt.

Busscher is niet gelukkig met de manier waarop de buurt erbij betrokken is geweest. ‘’We mochten onlangs in hotel Mondragon meepraten over de manier waarop het KV-station ingekleed moet worden. Over de locatie zelf ging het niet meer.’’ Hij maakt zich zorgen over het laag frequente geluid van het station. Op een steenworp afstand van de caravans en tenten op zijn minicamping. “Een ambtenaar zei tijdens de bijeenkomst dat het wat verder van de stad is geplaatst in verband met geluidsoverlast. Daar ben ik dus niet gerust op.’’

Er gelden allerlei normen voor geluidsoverlast. Die worden vaak gemeten aan de wijze waarop het geluid bijvoorbeeld door een muur heen gaat. Maar daar is bij caravans geen sprake van natuurlijk. ‘’We zijn ons aan het verenigen als bewoners van de Straalweg. Best lastig, want we hebben allemaal andere belangen. Maar de zorgen zijn er zeker.’’ Busscher hoopt dat de gemeenteraad oog heeft voor zijn zorgen.