Ruud van de Laar
Ruud van de Laar

‘Denk na over stadspark met een parkeergarage’

Algemeen

Hij ziet het helemaal voor zich, een stadspark tussen het oude centrum en de wijk Poortambacht. Er is meer dan voldoende ruimte, zeker als er een parkeergarage wordt aangelegd. Ruud van de Laar, gemeenteraadslid van GroenLinks, omarmt het idee van Ladies circle om er een urban sportspark aan te leggen. En met een beetje creativiteit en goede wil kunnen daar heel veel mensen plezier van hebben.

De Ladies Circle maakt zich sterk voor een sportieve omgeving op en rond de skatebaan. De kans dat de gemeente daaraan wil meewerken, lijkt aanwezig. Wat Van de Laar betreft wordt er snel mee gestart. Maar even nadenken over wat het gebied verder kan versterken, is waarvoor hij een warm pleidooi houdt.

Hij ziet er ouderen vanuit verzorgingshuis Borrendamme naar het dichtbij gelegen park gaan, scholieren genieten van hun vrije tijd en bovenal kan het een verbinding leggen tussen het oude centrum en de wijk Poortambacht. De sociale cohesie is niet zo sterk in de wijk. Hart voor Poortambacht investeert daar veel tijd in. Een ontmoetingspark kan daarbij helpen. Ook heeft Gors plannen om huisvesting voor haar cliënten te realiseren op haar locatie aan de Scheldestraat.

Van de Laar komt op een strategisch moment met zijn idee om er een tweelaagse parkeergarage aan te leggen. De binnenstad heeft veel plaatsen ingeleverd en die auto’s moeten wel ergens staan. De binnenstad heeft parkeerplaatsen moeten inleveren om een minimale doorijbreedte van drie meter te krijgen. De ruimte die hierdoor gecreëerd wordt ziet Van de Laar graag opgevuld met openbaar groen en verkeersremmers. Onderzocht wordt of er een parkeerdek aan de Hoofdpoortstraat kan komen. De auto’s moeten ergens heen. Wat hem betreft wordt er ook naar een garage gekeken. ,’’Ja en of je dat bij iemand in beheer geeft, weet ik niet. Laten we er gewoon eens goed naar kijken.’’ De auto’s ontsieren de omgeving, zo vindt hij.

Wat hem betreft kan het idee van een waterberging ook wel eens passen in de omgeving. Waterberging is nodig bij overtollige regenval. Wat één en ander de gemeente kan gaan kosten, heeft hij nog niet uitgerekend. ,’’Het begint met een visie en laten we die verder uitwerken.’’

‘’Ik vind het initiatief van Ladies Circle dus heel mooi. Wat ik zeg, begin alvast met de inrichting. Maar maak van de gelegenheid gebruik om verder te kijken. Ik heb alvast gekeken of er geen grond van projectontwikkelaars zit of dat er huizen gepland staan in dit gebied,. Dat is volgens mij niet het geval.’’

Meer nieuws