Afbeelding

Ronde Zierikzee verleden tijd

Actueel SD|Sport

De wielerronde van Zierikzee behoort definitief tot de verleden tijd. Dit heeft het bestuur van het organiserende Stichting Wielersport Zierikzee woensdag tijdens een vergadering besloten.

Het voorgoed afstellen van het internationale amateurcriterium sluimerde al enige tijd. Vanwege corona ging de koers in 2020 en 2021 niet door en ook voor dit jaar was de ronde niet gepland vanwege allerlei praktische zaken. Het bestuur besloot daarom in 2022 alleen de Giro di Schouwen-Duiveland te organiseren en er vanaf 2023 een soort wielerdag van te maken met een combinatie tussen de ronde van Zierikzee en de Giro di Schouwen-Duiveland.
Echter, corona heeft nog dieper dan gedacht haar sporen na gelaten in het wielerpeloton van de amateurcoureurs. Bij recente koersen in andere Zeeuwse plaatsen stonden nog geen twintig renners aan de start. De hoofdreden van het dit jaar niet laten doorgaan van de wielerronde is echter dat het niet meer past in de (toekomst)plannen van de Zierikzeesche Havendagen. Dit en alle andere zaken bij elkaar heeft het bestuur doen besluiten de ronde definitief te schrappen en de Giro di Schouwen-Duiveland grootser op te zetten.

Meer nieuws