Afbeelding

Vakantie

Algemeen

Nog even en het is zover. Dan gaan we als gezin weer kamperen. Heerlijk, ergens staan en de hele dag in de open lucht leven. Dan doen we al jaren. We hebben jaren met tenten gekampeerd en sinds een aantal jaren nu met een caravan. We worden een dagje ouder zeggen we dan. We hebben de caravan vandaag uit de stalling gehaald. De komende dagen maken we hem schoon en doen we de laatste spullen erin. Maandag vertrekken we. 

Heerlijk even er tussenuit, Geen verplichtingen, wandelen, mooie boeken lezen, etc. etc. Vakantie daar hebben we in het Nederlands een ander woord voor: recreëren. Recreëren is een prachtig woord. We komen het ook in de Bijbel tegen. Creëren betekent scheppen, iets uit niets maken en recreëren is letterlijk herscheppen. 

Als het goed is, geeft vakantie u nieuwe krachten om het nieuwe seizoen er tegen aan te gaan. Na een periode van werken, even heerlijk ontspannen, los komen van alle drukte van school en werk zodat je lichaam en geest tot rust komt. Nieuwe energie opdoen.

Een heerlijke berg- of boswandeling maken. Lekker onder de parasol op het strand zitten en een goed boek lezen, een spelletje doen of gewoon helemaal niets doen. Om bij te tanken en nieuwe krachten op te doen. Heerlijk dat wij in onze hectische en jachtige tijd een periode van rust en ontspanning mogen hebben om te recreëren. 

Maar echt recreëren kan er alleen maar als je geest tot rust komt. Echt recreëren heeft te maken met een diepe innerlijke herschepping. Dat is iets om van te genieten en naar uit te zien. Juist als het leven zwaar en moeilijk is. Als je niet op vakantie gaat of kunt gaan.

God belooft herschepping, niet alleen op persoonlijk vlak maar ook de hele wereld zal herschapen worden. Ik lees in de Bijbel dat God zegt: Zie, Ik maak alles nieuw. 

Vakantie is een heerlijk moment van rust en ontspanning van het vernieuwen van onze levensenergie, maar na je vakantie kunnen de zorgen en moeite zo snel weer terug keren. 

De echte vernieuwende energie, die geeft God, of je nu op vakantie bent of niet. Hij maakt alles nieuw. Dat is hoopvol. Want misschien kunt u wel niet op vakantie, of bent u na een drukke vakantie helemaal op en komt u juist vermoeit weer thuis. Een goede gezegende en ontspannen vakantie voor degene die thuis blijven en voor hen die weggaan,

Leo Molenaar

Meer nieuws