Afbeelding

DTT: enkelblessure, blauw oog, nachtwerk en een 5-1-voorsprong

Algemeen

Het is niet saai geweest tijdens het eerste deel van het Dikke Toren-toernooi waar zondag 17 juli de finales plaatshebben. 

In het gemengd dubbel F (actuele rating 7,5-8,0) verspeelden Victor van Oosterom en Annemiek Swaanen-Pieters, die daagse ervoor een tennisbal vol op haar oog kreeg, woensdag een 5-1-voorsprong in de derde set tegen Alfred Koster en Jory van Meer-Goedbloed. Ook een wedstrijdpunt was niet aan Van Oosterom en Swaan besteed. Het werd uiteindelijk 4-6 7-5 7-5.
Ook Iris Friedrich en Rozemarijn Kievit (foto) wisten zich geen raad met hun 5-1-voorsprong in het derde bedrijf tegen Liza de Bie en Marit Klein tijdens een wedstrijd van het vrouwendubbel A (actuele rating 5,4-5,7). Gelijk aan de bovengenoemde wedstrijd bleef ook hier een matchpoint onbenut. De Bie en Klein rechtten hun rug en zegevierden na middernacht met 6-2 5-7 7-5.
Een gemengd dubbel in de één na hoogste categorie (B, actuele rating 5,0-6,0) tussen Mike de Voogd/Marit Klein en Freek Hazebroek/Elke Lievense eindigde aan het begin van de tweede set onfortuinlijk voor Hazebroek. In een poging een bal te halen, wat hem lukt, verzwikte hij zijn enkel. Het was meteen einde wedstrijd voor de tennisser.

Meer nieuws