Afbeelding

Pieter Zeeman Lyceum is Cultuurprofielschool

Algemeen

Al tien jaar geleden werden de eerste stappen gezet en deze maand was het dan zover: het Pieter Zeeman Lyceum is lid geworden van de vereniging Cultuurprofielscholen (VCPS). 

Het lyceum is de vijftigste school in Nederland met het predikaat Cultuurprofielschool. Scholen mogen de naam niet zomaar voeren: dat mag alleen als ze door de VCPS zijn erkend. Uit handen van René Florisse van de VCPS ontving rector Peter van der Gaag het wandbord dat hoort bij deze benoeming.


Scholen met deze titel hebben cultuuronderwijs als beleidspunt opgenomen voor de school. Kunst en cultuur staan in deze scholen prominent op het rooster. Daarbij komen er verschillende disciplines van kunst aan bod. Bovendien zoeken de kunstvakken veel aansluiting bij andere vakken. Zo komen kunst en cultuur overal terug. Het programma van de school bevat ook buitenschoolse activiteiten en projecten rondom kunst en cultuur.

‘’Het was een intensief traject, maar erg mooi om eraan te werken. Er zijn prachtige, blijvende samenwerkingsverbanden aangegaan, ook met lokale bedrijven en instanties,’’ zegt kunstdocente Karin den Haan. Op het Pieter Zeeman Lyceum was zij samen met kunstcollega Jessica van der List de aanjager achter het streven van de school om Cultuurprofielschool te worden. Het pas geopende nieuwe schoolgebouw van de school biedt ook veel mogelijkheden om de aandacht voor kunst en cultuur overal zichtbaar te maken.

Meer nieuws