Afbeelding

Vakantiegeneuzel

Algemeen

De vakanties beginnen langzaam. Zelf heb ik ook een weekje vrij. Mijn vakantie luidde ik in met een weekend Concert at SEA. Daar damp ik eigenlijk nog een beetje van na. Drie jaar lang hebben corona violente, de kaartjes in mijn broekzak gebrand. Als het moment dan daar is, dan is de vreugde ook groot. Bij iedereen was dat eigenlijk wel het geval. De sfeer was gemoedelijk en er werd goed gedanst en gedronken. De artiesten waren ook blij dat het festival weer plaats mocht vinden. Menig artiest stond met traanoogjes op het podium en eerlijk gezegd werd het af en toe ook wel vochtig achter mijn zonnebril. De afsluiting van BLØF was het mooist. De vreugde spatte er vanaf en wij zongen zo hard mee, dat ik na drie dagen mijn stem pas weer terug heb.

Concert at SEA was dus meer dan geslaagd dit jaar! Meteen daarna ben ik ook daadwerkelijk op vakantie gegaan. Zelf had ik niet zo’n zin om te overnachten op Schiphol, dus een vliegvakantie was geen optie. Met de trein zag ik ook niet zo zitten. Door het personeelstekort bij de NS is het momenteel zo druk in de trein dat ik in de trein dichter tegen de vrouwen sta aangeplakt dan in menige kroeg. De keuze viel dus al snel op de auto.

We vertoeven gewoon in Nederland. Op onze hotelkamer besloten mijn vrienden en ik spontaan om een dagje Efteling te pakken. Op een maandag zou het wel rustig zijn dachten wij. Bij binnenkomst bleek niets minder waar. De gillende kinderen vlogen je om de oren, net als de zeurende ouders. Die ouders hebben allemaal zo’n enorm grote rugtas om, dat ik mij af begon te vragen of je ook kon bergbeklimmen in de Efteling.

De wachtrijen puilden uit. Het duurde zó lang voordat er beweging in die rijen kwam, dat het wel een file na een boerenprotest leek. De ergernis begon langzaam toe te nemen en we wilden eigenlijk liever naar huis, maar aangezien je voor een kaartje bijna een maandsalaris kwijt bent, besloten we toch maar door te zetten. Dus gingen we nog een achtbaan in, na twee uur in de rij te staan waren we bijna aan de beurt. Op dat moment schee de achtbaan er mee uit en konden we de wachtrij verlaten.

Bloedchagrijnig gingen we terug naar het hotel. Daar plaatsten we de dag, onder het genot van een pilsje, weer in context. Er zijn namelijk ergere dingen op de wereld. Bijvoorbeeld als je huis onlangs onbewoonbaar is geworden door een plaatselijke tornado. Dan heb je recht op klagen. Daarnaast gaf de ramp ook nog maar eens aan hoe belangrijk werk politie, brandweer en ambulancepersoneel uitoefenen.

Ik proost op deze mensen vanaf mijn vakantieadres en denk nog eens terug aan Concert at SEA, want wat heb ik genoten!

Stefan van Doorn

Meer nieuws