Maatje Verhage (rechts) van Zierik7 heeft met Natasja Mariman, lid van Raad van Bestuur van Allevo, de openingshandeling verricht.
Maatje Verhage (rechts) van Zierik7 heeft met Natasja Mariman, lid van Raad van Bestuur van Allevo, de openingshandeling verricht.

Zierik7 opent op symbolische dag

Algemeen

Het was een bewuste, symbolische keuze om Zierik7, de opvolger van Cornelia, op de zevende dag van de zevende maand van het jaar officieel te openen. Zeven wordt ook wel gezien als een geluksgetal, maar het weer tijdens de opening kreeg donderdag niet meer dan een mager zesje.

Het zat Zierik7, nu gevestigd naast de Brede School, bij het begin van de bouw niet mee. Na een half jaar ging de aannemer failliet, maar met een nieuwe bouwer kwam het alsnog goed. Zo werden er 93 wooneenheden gebouwd waar het geluk van de bewoners, gelijk aan het getal, centraal komt te staan. Of zoals bewoner Nel Schot het tijdens de opening stelde: “Als je in Zierik7 woont, ben je omringd door mensen met een gouden hart”. Natasja Mariman, lid van Raad van Bestuur van Allevo: “De kwaliteit van het leven van de bewoners in Zierik7 staat centraal”. Dat doet niet af aan het feit, dat er onder het personeel onrust bestaat. ZZP-ers verdwijnen en de nieuwe filosofie van Zierik7 is ook even wennen voor hen.

Meer nieuws