Afbeelding
Foto: wereldregio.nl

Cornelia vanaf 8 juli beschikbaar voor vluchtelingen

Algemeen

De gemeente en zorgorganisatie Allévo hebben de afgelopen tijd met elkaar gesproken over en voorbereidingen getroffen voor de opvang van Oekraïense ontheemden in het voormalige verpleeghuis Cornelia aan de Emil Sandströmweg in Zierikzee. En ze zijn eruit.

Er komt veel kijken bij het organiseren van opvang van deze grootte: van brandveiligheid, het inrichten van de kamers tot het regelen van spelletjes voor de kinderen. Inmiddels zijn de gesprekken hierover afgerond en zijn de meest belangrijke, praktische zaken geregeld. Dat betekent dat de gemeente vanaf 8 juli de eerste mensen in de voormalige Cornelia gaat opvangen. 

Wethouder Ankie Smit is blij dat de opvang nu daadwerkelijk van start kan gaan. “De gemeente hecht er veel waarde aan dat deze mensen op een gastvrije en zorgvuldige manier opgevangen worden en hier een veilig onderkomen vinden”. Natasja Mariman, raad van bestuur Allévo: “Ook Allévo is blij met de concrete startdatum van de opvang. We vinden het belangrijk om, met het beschikbaar stellen van het gebouw van de voormalige Cornelia, bij te dragen aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”
Het heeft wel weken langer geduurd voor de opvang daadwerkelijk kan beginnen.

Meer nieuws