Logo wereldregio.nl

Zierikzee gaat voor een zomerbries

Het nieuwe zomerevenement van InZzee, de ondernemersvereniging van Zierikzee, heet Zomerbries. Sterker nog, de evenementencommissie van InZzee wil Zomerbries de komende jaren laten uitgroeien tot een evenement dat je niet wilt missen.

De afgelopen maanden is de evenementencommissie bezig geweest vorm te geven aan het nieuwe evenement. “We voelen ons ook zeker gesteund door de positieve uitslag van de BIZ (BedrijvenInvesteringsZone)”, zegt de commissie, doelend op het feit dat ze wat centjes in kas hebben.

De commissie bestaat uit Monique Wijgerse, Frank van der Vorst en Sonja Pankow. Zij zijn de afgelopen maanden ondersteund door de werkgroep acties & evenementen. “Met de input van deze groep mede-ondernemers hebben we dit solide begin kunnen maken. Alle begin is moeilijk, maar samen komen we er wel doorheen. Met dit motto in ons achterhoofd zijn we aan de slag gegaan. Het zomerevenement van Zierikzee moet vooral een lokaal karakter krijgen in gevoel en uitstraling. Vooral de lokale ondernemers moeten worden gezien. Het wordt onze dinsdag in Zierikzee: voor de inwoners, bezoekers en de ondernemers van Zierikzee.”

De evenementcommissie kan nog niet alles vertellen over de exacte opzet van Zomerbries want veel kan pas op het laatste moment rond zijn. “Wat we wel zeker weten is dat er op het Havenplein een klein maar fijn marktje zal staan. De kramen worden gevuld door lokale ondernemers: zowel uit Zierikzee als van ons eiland. Ook het Maarplein wordt gevuld met lokale kunstschatten en aanverwanten.

Elke dinsdag is er op drie plekken in de stad muziek. Ook is er een vrijmarkt voor kinderen die elke dinsdag terugkomt op het Havenpark. Op het Havenplein wordt een kinderpleintje ingericht met leuke dingen voor de kinderen. Als extraatjes lopen er verrassingen rond die voor extra reuring zorgen.

Door deze verandering zijn de dinsdagen anders dan de voorgaande jaren. “We hebben afscheid genomen van de markt zoals die er de afgelopen tijd was. Sommigen zullen dat jammer vinden en anderen weer niet. Dat blijft altijd zo.”

De data van Zomerbries zijn 19 en 26 juli en 2, 9 en 16 augustus en steeds van 10.00 tot 16.00 uur.