Burgemeester Jack van der Hoek en Elly Möhlmann, met naast haar haar haar man Kees, die enkele jaren geleden ook onderscheiden is
Burgemeester Jack van der Hoek en Elly Möhlmann, met naast haar haar haar man Kees, die enkele jaren geleden ook onderscheiden is Foto:WereldRegio

Koninklijke onderscheiding Elly Möhlmann

Algemeen

Elly Möhlmann-Snel uit Zierikzee heeft maandag een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Jack van der Hoek ontvangen.

In 1989 werd Elly Möhlmann lid van amateurtheatergezelschap Zierik. Vanaf dat moment nam zij het penningmeesterschap op zich. Ze verzorgt de boekhouding, de financiële verslagen en de subsidie. Maar ze doet nog veel meer. Zo draagt ze ook zorg voor de rekwisieten en de logistieke planning.
Sinds 2019 bezit het gezelschap een eigen theater in Zierikzee, theater De Verdieping. Elly Möhlmann zorgt ervoor dat de ruimte steeds spic en span is. Belangeloos zet ze zich met hart en ziel al 33 jaar voor de vereniging in. In de periode 1997-2011 werden in Zierikzee in de zomerperiode historische openluchtspelen opgevoerd. De Stichting Historische Spelen voerde dit uit. Elly Möhlmann was de spil van deze ‘spelen’ waar duizenden toeschouwers van hebben genoten.
Sinds 2019 werkt Elly Möhlmann ook als vrijwilligster bij fiZi (Filmhuis Zierikzee). Al deze activiteiten hebben er toe geleid dat Elly Möhlmann is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde in ‘haar’ theater de Verdieping.

Meer nieuws