Logo wereldregio.nl

Imkersvereniging opent bijenhuis in Renesse

Op 24 juni tussen 14.30 en 17.00 uur opent Imkersvereniging Schouwen-Duiveland haar splinternieuwe bijenhuis in Renesse. Dankzij sponsoren kan de imkersclub over dit informatiehuis over bijen gaan beschikken. Niet alleen de bij, maar de biodiversiteit komt informatief aan bod in dit gebouw, dat is ontworpen door kunstenaar Vincent Krans. 

Wethouder Ankie Smit (GroenLinks) zal de openingshandeling verrichten, samen met Cor Kooman, voorzitter van de Fruitgaardvereniging. Het zeshoekige gebouw staat parmantig bij de ingang van Renesse aan de Roelandsweg 3 bij het Transferium. Bij het bijenhuis verrijst ook nog een opvallend beeld in brons, een bij die de aardbol omvat. 

Bij deze opening komt ook de noodzakelijke verbetering van de biodiversiteit aan bod. Het bijenhuis staat volgens de imkers dan ook symbool voor de verbetering van de leefomgeving van alle bestuivende insecten. Daags na de opening, op zaterdag 25 juni, is een open dag gepland, waar iedereen van 10.00 tot 17.00 uur een kijkje kan komen nemen in de nieuwe aanwinst van Imkersvereniging Schouwen-Duiveland.