Logo wereldregio.nl

Koningshuisgeneuzel

Het was een koninklijk weekje. De Engelse Queen Elizabeth zat vorige week zeventig jaar op de troon. Nu weet ik dat we door de huidige vergrijzing allemaal wat later met pensioen moeten gaan, maar zij neemt dit wel heel serieus. Ondanks haar 96-jarige leeftijd, is ze nog altijd mateloos populair in haar eigen land. 

Dat kunnen we op dit moment niet van ons eigen koningshuis zeggen. Zij hebben momenteel te kampen met imagoschade, na alle misstapjes van de afgelopen twee jaar. Dat vind ik wel jammer, ik vind Willem namelijk wel een gezellige gozer. Hij houdt van een lekker pilsje en doet af en toe iets wat hij beter niet had kunnen doen. Man naar mijn hart!

Zijn dochter, prinses Amalia, liet onlangs weten niet volgens de traditie in Leiden te gaan studeren maar in Amsterdam. Vol verwondering keek ik naar de ophef die hierdoor ontstond. Toen ik zelf een paar jaar geleden als eerste uit onze familie in Rotterdam ging studeren was er namelijk niemand die hiernaar omkeek. 

Enfin, de ophef vind ik dus wat overdreven. Ik ben wel benieuwd of zij, zoals elke nieuwe student die op zichzelf wil wonen, eerst bij vijftig verschillende kamers moet gaan hospiteren voordat ze ergens kan intrekken. Een kamer vinden is voor iedere normale student namelijk erg lastig. Of zou ze een huisje kunnen huren van haar pandjesoom? Hij heeft er immers genoeg in Amsterdam. Al zal de prinses niet zitten te wachten op een huurbaas die belachelijk veel geld aan zijn huurders vraagt en ze dan ook nog eens niet fatsoenlijk onderhoudt. 

Het studentenleven van de prinses staat dus op het punt van beginnen. Eerst moet ze nog even een studentenvereniging zien te vinden en dan kan ze met al die corpsballen lekker gaan feesten, zuipen en lichaamssappen uitwisselen. Hoewel je tegenwoordig met dat laatste ook uit moet kijken. Daarmee kan je namelijk het apenpokkenvirus oplopen en dat wil je echt niet. 

Even leek het erop dat we met de apenpokken een nieuwe (smerige) pandemie in handen hadden, maar gelukkig schijnt het mee te vallen. Ik zag de doemscenario’s alweer voor me: lockdowns, mondkapjes en teststraten. Ik las overigens dat een deel van de commerciële teststraten is overgestapt van corona-testen op soa-testen. Dit geeft toch wel een hele andere kijk op ‘testen voor toegang’. Ik zag het meteen voor me dat je met je auto door de teststraat rijdt en met je pielemuis uit het raam moet hangen voor een testafname. 

Nu is de kans dat het er zo aan toe gaat in die teststraten net zo klein als dat Amalia moet hospiteren. De prinses krijgt natuurlijk gewoon een mooie kamer toegewezen. Heerlijk lijkt mij dat, ik ga denk ik ook maar een kroontje opzetten als ik ooit een huis ga kopen.

Stefan van Doorn