Afbeelding

Eigen doelpunt verziekt doel WIK’57

Actueel SD|Sport

Slechts een paar minuten was WIK’57 verwijderd van een ticket voor de nacompetitie. Totdat Bart van de Velde zeer ongelukkig in eigen goal schoot. Over iets van een droom die een nachtmerrie eindigde.

Bij de dugout wilden de spelers van WIK’57 het horloge van scheidsrechter Gerard Cobussen het liefst meteen stopzetten als teken dat de wedstrijd voorbij was en supporters van de Kerkwerfse vierdeklassers verheugden zich ook al op een vervolg in de nacompetitie. Meegereisde spelers en aanhangers van kampioen Kruiningen, de ploeg die vorige week op de voorlaatste speeldag dankzij een flinke misstap van SKNWK de titel binnen harkte, verlekkerden zich tijdens de slotwedstrijd op sportpark De Vospit aan vele flesjes bier. Wat kon het hen schelen wat hun ploeg tegen WIK’57 zou doen?
Kruiningen, dat zeker haar best deed, gunde het WIK’57 eigenlijk best: een plaats in de nacompetitie. Immers, voor het laatst slaagde de dorpsclub daar twintig seizoenen geleden in. Echter, dan heb je soms ook wat geluk nodig. En doelpunten. WIK’57-trainer Huseyin Dogan: ‘’We hadden het in de eerste helft moeten afmaken. We kregen drie honderd procent kansen”. Vervolgens legde de Goese oefenmeester, ondanks de meer dan fraaie (zege)reeks sinds eind februari, de vinger op de zere plek. “Dit is niet de eerste keer dat we te weinig goals maken. De tweede periode mis je op één goal en vandaag ontbreekt het laatste duwtje.” Ook zijn alom bekende nuchterheid liet hem enkele minuten na afloop op de parkeerplaats van WIK’57 niet ‘in de steek’. “Je moet realistisch zijn. Wanneer je van een gedeeltelijk gehavend Kruiningen, dat zich prima laat zien en op het laatst zelfs één op één gaat spelen om een goal te forceren, niet wint en je mist de nacompetitie, is dat gewoon terecht. Dat betekent gewoon dat je niet goed genoeg bent voor de nacompetitie, laat staan voor de derde klasse.”
Het bereiken van de nacompetitie lag voor het grijpen toen Dennis Dekker ongeveer een kwartier voor tijd WIK’57 met een ogenschijnlijk makkelijke bal de Kruiningen-doelman verschalkte. Dekker raakte de bal niet helemaal zuiver en de keeper stond niet helemaal goed opgesteld en zag het ‘rollertje’ tot zijn ontzetting in de hoek belanden: 1-0.
Na deze goal werd het geloof bij de thuisploeg steeds groter. Dit sloeg om in ook ontzetting en ongeloof. Dogan, die merkte dat de druk en spanning bij zijn ploeg in de tweede helft steeds groter werd, zag het mis gaan. “Het was een opeenhoping van individuele fouten. Een bal van Kruiningen kwam via de paal tegen onze keeper. Bart van de Velde kan ‘m wegrammen maar ramt de bal in eigen doel. In de dying seconds. We stonden op nacompetitie. Dit maakt het wel lastiger. Bij 1-0 lijkt het binnen en is de teleurstelling nog groter. Dan kun je beter met 6-0 op je kloten krijgen.”
Met dat gevoel gingen stapten de voetballers van WIK’57 zaterdag het veld af. Ze kopen er niets voor, maar na de al gememoreerde serie van de afgelopen maanden hadden ze absoluut een beter lot verdiend.

Meer nieuws