vlnr: Alberdien van Kooten, Menno Gaakeer, Patricia Slootmans, Wies Huges-Voerman
vlnr: Alberdien van Kooten, Menno Gaakeer, Patricia Slootmans, Wies Huges-Voerman

Ladies’ Circle Schouwen-Duiveland steunt spoedeisende hulp ADRZ

Algemeen

Ziekenhuis ADRZ kan een eerste stap zetten in het kindvriendelijker maken van de spoedeisende hulp (SEH) in Goes.

Daarvoor heeft serviceclub Ladies’ Circle Schouwen-Duiveland gezorgd door dit voorjaar paaseitjes te verkopen. “Een paar honderd kilo is verkocht en dat leverde ruim drieduizend euro op”, zegt Patricia Slootmans namens de club. Ze werkt als teamleider operatieplanning in het ziekenhuis en kwam zo meer te weten over de droom van de vakgroep en het verpleegkundig team SEH.
De SEH is te steriel en te wit en daar moet volgens hen verandering in komen. In de wachtkamer is wel wat speelgoed te vinden, maar echt afgestemd op kinderen is die niet. Evenals de behandelkamers. “Als we de wachtkamer beter inrichten voor kinderen en kamers ook kindvriendelijker maken, dan kunnen kinderen met de nodige afleiding behandeld worden. Voor het kind is het dan minder stressvol, maar ook de artsen en verpleegkundigen kunnen makkelijker hun werk doen”, zegt SEH-arts Menno Gaakeer.
Het geld van de Ladies’ Circle wordt gebruikt voor de aanschaf van een speciale projector. Zo’n projector kan een thema naar wens projecteren in de ruimte, eventueel met muziek. Hij is verrijdbaar en daardoor op verschillende kamers in te zetten. Het ziekenhuis wil uiteindelijk meer projectoren aanschaffen, de wachtkamer anders inrichten en ook een echte kindergang maken. Gaakeer: “We zijn enorm dankbaar voor dit soort acties. Het ziekenhuis financiert een deel van dit plan, maar met acties als deze kunnen we nog sneller stappen maken op weg naar ons doel.” LC Schouwen-Duiveland kiest meestal een eilandelijk goed doel. “Toen ik het deelde binnen de club sprak het meteen aan, iedereen kon zich er iets bij voorstellen. Daar wilden we ons graag voor inzetten. We beseften ook dat onze eigen kinderen en dus ook andere kinderen van Schouwen-Duiveland vroeg of laat misschien een keer op de SEH terechtkomen. Goede zorg voor alle kinderen in zo’n stressvolle situatie vinden we allemaal belangrijk. Dat vonden meer mensen, want dat zagen we terug in de verkoop van onze paaseitjes”, zegt Slootmans. De projector is al enkele weken op proef gebruikt. “Niet alleen bij kinderen, maar ook bij ouderen met dementie werkt het heel rustgevend. Dat was mooi om te zien. Zo is hij multi-inzetbaar en je merkt meteen dat het afleidt van het witte ziekenhuis”, besluit Gaakeer.

Meer nieuws