Logo wereldregio.nl
Foto:

NK tegelwippen in Poortambacht

Onder het motto Tegels eruit, groen erin’ organiseert de gemeente samen met NME-centrum Schouwen-Duiveland en woningcorporatie Zeeuwland op zaterdag 11 juni een actiedag in Poortambacht in Zierikzee. Die dag staat in het teken van het Nederlandse kampioenschap Tegelwippen. Want wanneer je je tegels vervangt door gras, bloemperken en bomen wordt je tuin en zo ook Nederland meer klimaatbestendig. Je tuin wordt koeler op warme dagen, het regenwater loopt beter weg en je vergroot hiermee de leefruimte voor insecten en dieren.

Zaterdag staat dus helemaal in het teken van het NK Tegelwippen en een groenere tuin. Gemeente Schouwen-Duiveland plaatst die dag een grote tegelcontainer in de Wielingenstraat grenzend aan het voetbalveldje achter de JW van den Doel-school, waar omwonenden tussen 11.00 en 15.00 uur hun eigen gewipte tegels van hun tuin kwijt kunnen. Zeeuwland biedt in ruil voor de gewipte tegels een stukje groen aan om terug te plaatsen op de plek van de tegels. Vrijwilligers van de bomenwerkgroep, Wijktuin Poortambacht en de groen- en energiecoach van Zeeuwland zijn tijdens de actiedag aanwezig om tuinadvies te geven. 

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van de landelijke campagne Een groener Nederland begint in je eigen tuin. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Er is dus sprake van rivaliteit en ook op Schouwen-Duiveland is er strijd. Wethouder Peter Hoek van de gemeente Tholen daagt wethouder Ankie Smit van Schouwen-Duiveland uit voor een competitie tegelwippen.