Afbeelding
Foto: Photomorphic PTE. Ltd.

Gemeente start diversiteitsproject

Algemeen

Op Schouwen-Duiveland wonen veel verschillende mensen samen. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners deze verschillen omarmen en dat iedereen het gevoel heeft dat hij/zij erbij hoort. Daarom is de gemeente Schouwen-Duiveland in samenwerking met Stade Advies een project over diversiteit gestart.

Dit diversiteitsproject bestaat uit verschillende onderdelen. Er wordt een onderzoek gedaan naar hoe inwoners en organisaties denken over diversiteit op Schouwen-Duiveland. De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek om activiteiten op het gebied van diversiteit te stimuleren en beleid te maken. Daarnaast wordt er een klankbordgroep opgericht, waarin inwoners kunnen meedenken over vormen van ontmoeting, zichtbaarheid en respect voor diversiteit. Sommige mensen hebben minder kans om mee te doen in de maatschappij, bijvoorbeeld vanwege hun beperking, afkomst, seksuele voorkeur, gender, geloof of leeftijd. Er zijn mensen die te maken hebben met discriminatie, uitsluiting en pesten. Het is daarom belangrijk dat er aandacht is voor deze verschillen en voor verbinding met elkaar. Wethouder Ankie Smit onderstreept dit: ,,Als mens zijn we geneigd gelijkgestemden op te zoeken, maar we moeten juist meer met anderen in contact. Zodat we elkaar beter leren kennen en verbindingen kunnen leggen.”
Het project is donderdag 2 juni van start gegaan. Om een beeld te krijgen van hoe het thema diversiteit op het eiland leeft, gaan medewerkers van Stade Advies in gesprek met inwoners. Ze gaan in verschillende kernen de straat op. Inwoners kunnen de vraag krijgen of ze wel eens hebben gemerkt dat een verschil lastig is, of wat zij zelf doen om hier iets aan te verbeteren.

Meer nieuws