Afbeelding

Scholen strijden tegen textielafval

Algemeen

Op Schouwen-Duiveland en Walcheren heeft van 6 tot en met 30 juni de Textiel Race plaats.

Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. De school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.
Woon je in de buurt van deze scholen, dan kun je tussen 6 juni en 30 juni gemakkelijk en gratis je textiel thuis laten ophalen. Dit doe je door je textiel online aan te bieden op de website www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, sokken, oude gordijnen of een oude handdoek. Wanneer je je textiel op een juiste manier inlevert, draag je eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. Het afval kan thuis opgehaald worden. Als dank voor het online aanmelden ontvang je kortingscodes voor verschillende duurzame merken zoals LABFRESH, Walra bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Loop a Life.
De eilandelijke scholen die meedoen zijn Op Dreef uit Bruinisse, de Kirreweie uit Burgh-Haamstede en de Jan Wouter van den Doelschool uit Zierikzee. De Textiel Race Schouwen-Duiveland en Walcheren is een initiatief van het OLAZ, een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering, in samenwerking met het ZRD en Curitas. Maandag trapte wethouder Ankie Smit de Textiel Race af met twee gastlessen op de Jan Wouter van den Doelschool en de Kirreweie.

Meer nieuws