Onvermijdelijke overkomt Bruse Boys

Actueel SD|Sport

Moegestreden en teleurgesteld zat Thomas Maaskant op het gras. Het was met terugwerkende kracht een treffend beeld.

Op dat moment wilde hij zich niet overgeven aan nacompetitie voor lijfsbehoud, maar eenmaal in de kleedkamer zijn Maaskant (foto) de andere uitslagen net als iedereen ter ore gekomen. De strijd om in de tweede klasse E te blijven met zijn team, Bruse Boys, is twee speelronden voor het einde van het seizoen 2021/2022 een feit. ,,Daar gaan we door waar we nu zijn gebleven. Je kunt niet zeggen dat we alleen maar slechte dingen aan het doen zijn.”
Het officieel ‘bereiken’ van de nacompetitie was een gevolg van een 0-1-nederlaag tegen Walcheren, zaterdag op sportpark Volharding. Tegelijkertijd verzekerde de Walcherse ploeg zich met de minieme winst van nog een jaar in de tweede klasse. Een gelijkspel had zeker niet misstaan en was voor Bruse Boys wel verdiend geweest, vond ook Maaskant. ,,In de tweede helft zetten we er wat meer druk op en krijg je kansen. Ik ook, maar ik zette geen kracht achter de bal. We krijgen kansen, maar dat is het hele seizoen. De laatste weken spelen we met een bepaald elftal en eigenlijk gaat dat steeds beter. Maar het komt nu te laat. Door vele wisselingen van spelers die er niet zijn, speel je altijd in een onwennige situatie. Ik zeg niet dat het daar aan ligt want het ligt ook puur aan onszelf. Het heeft ook met kwaliteit te maken.”
Maaskant gaf toe dat Walcheren na de 0-1 na vijfenveertig seconden nog minimaal op 0-2 (bal op de bal en een eigenlijk niet missen kans bij de tweede paal) had kunnen komen. ,,Dan is het extra zuur dat je ze op 0-1 houdt en vervolgens op zo’n manier verliest.”
Het moet gezegd worden dat Bruse Boys in de tweede helft redelijk goed voor de dag kwam. Maaskant had zeven minuten na rust nog een lastige kopbal voor de Walcheren-doelman in petto en twee minuten later leverde verdediger Julian van Nieuwenhuize een te slap schot af na een aardige aanval over meerdere schijven van de thuisploeg. Acht minuten voor het officiële einde kwam Maaskant met het al gememoreerde en te zachte schot. Echter, een punt had Bruse Boys evenmin uit de nacompetitie gehouden.
Mede daarom was het beeld van een in het gras zittende Maaskant zo treffend en symbolisch.