Afbeelding

Wat is het punt van Duiveland op 14 mei waard?

Actueel SD|Sport

Duiveland heeft aan het treffen met Prinsenland een punt overgehouden.

Over een paar weken is duidelijk wat dit punt op zaterdag 14 mei is waard geweest. Gezien de stand - wedstrijdverslagen zijn in deze spannende tijden aan het einde van de competitie minder relevant - na 23 van de 26 speeldagen kan het zomaar dat ene puntje zijn dat Duiveland op zaterdag 4 juni, de slotdag, rechtstreeks in de derde klasse B houdt. Het had ook echter geen punt kunnen zijn op het Oostersportpark omdat Duiveland-doelman Simon de Bruine bij een stand van 3-3 een Dinteloordse kopbal knap uit de goal ranselde.
Door zijn redding pakte Duiveland een punt, staat ze nog steeds wel voorlaatste, maar kan de ploeg van trainer Rohan de Geus Klundert, die nu op de veilige, elfde stek staat, op twee punten naderen omdat de Brabanders al een wedstrijd vooruit hebben gespeeld. Daar tussenin staat Krabbendijke. Dit team treft Duiveland over twee weken. Hoe je het ook wendt of keert, het wordt een, waarover later meer, een spannend slot.
De eerste helft tussen Duiveland en Prinsenland, al verzekerd van nacompetitie maar met Halsteren strijdend om plek twee voor een gunstigere uitgangspositie voor het seizoenstoetje, was veruit de leukste. Een kopbal uit een uitgespeelde aanval betekende 0-1, een kleine tien minuten later tekende Leen IJzelenberg na een voorzet van Ronald Zwager de 1-1 aan. Een minuut later kon de thuisploeg weer opnieuw beginnen omdat Duiveland uit een corner die 1-2 binnenkopte. De 2-2 volgde uit een strafschop, benut door Wouter de Jonge, na een handsbal van een Prinsenland-speler. Nog voor rust kwam Duiveland op voorsprong omdat een Dinteloorder met een fraaie boogbal een voorzet van Zwager in eigen doel werkte. Als de Oosterlandse ploeg de wedstrijd naar zich toe had willen trekken, had dat voor de pauze moeten geschieden. Naast de drie treffers kreeg Duiveland meer kansen op doelpunten. Ongeacht de tussenstand mocht Duiveland tevreden zijn: drie goals tegen de op één na minst gepasseerde defensie in de derde klasse B na kampioen WHS.
De hoop drie duren punten werd na rust eigenlijk te snel de grond ingeboord. Na drie minuten scoorde Prinsenland de 3-3 uit een rebound omdat De Bruine een niet al te moeilijk schot niet klemvast pakte. Hierna ontstond er een soort van impasse waarbij Prinsenland de betere kansen creëerde en Jordi Wesdorp namens Duiveland op de paal schoot. Niettemin gaf het gelijkspel een goede weergave van de wedstrijd. Ook qua irritaties met betrekking tot de twee grensrechters was duel ‘aardig in evenwicht’.
De stand, zoals beloofd, is in zekere zin ook evenwichtig. Het verschil tussen de nummer Tholense Boys en Duiveland bedraagt met nog drie speelronden te gaan slechts zeven punten. Met andere woorden: het punt tegen Prinsenland kom op 4 juni zomaar prinsheerlijk voelen.