Logo wereldregio.nl
<p>Gemeente gaat fietsen opruimen</p>

Gemeente gaat fietsen opruimen

(Foto: )

Gemeente pakt fietsenchaos aan

De fietsenstalling bij het busstation in Zierikzee wordt begin augustus opgeknapt. In aanloop naar de werkzaamheden komen er meerdere opruimacties om achtergelaten fietsen te verwijderen.

Vrijdag 6 mei start de gemeente met een eerste inventarisatieronde. Aan iedere fiets wordt een rood-wit lintje gehangen. Als het lintje er maandag 23 mei nog steeds hangt, wordt de fiets gefotografeerd en verwijderd.
De verwijderde fietsen worden vervolgens opgeslagen bij het uitvoeringsbedrijf van de gemeente aan de Industrieweg 17 in Zierikzee. Fietseigenaren krijgen drie tot vier maanden de tijd om de fiets op te komen halen.
De huidige fietsenstalling wordt verwijderd om overlast tegen te gaan. Daarvoor in de plaats komen fietsnietjes. Er is dan ruimte voor ongeveer 140 fietsen. Een fietsnietje is een hekje van stevig materiaal in de vorm van een halve rechthoek waar je een fiets tegenaan zet en eventueel met een slot aan vastzet.
Ook de omgeving wordt onder handen genomen. De beplanting aan de voorzijde wordt vervangen door lagere beplanting om meer zicht te hebben op de fietsenstalling. Verder past de gemeente de verlichting aan en komt er een hoog hekwerk bij de sloot. Ook bij de tandartsenpraktijk komt een aantal fietsnietjes die alleen zijn bedoeld voor bezoekers van de tandartsenpraktijk.