Logo wereldregio.nl
Foto:

Frankrijk-gevoel in Dreischor

Wakker worden met het uitzicht over de wijngaarden die in volle bloei staan. Een stukje Frankrijk-gevoel in Dreischor creëren. Dit kan op wijnhoeve De Kleine Schorre.

Het idee ontstond tijdens een vrijdagmiddagborrel met vrienden en medewerkers: halve wijnvaten als tiny houses. Het zijn (drie) vaste eenheden op de camping die ook deel uitmaakt van de wijnhoeve van Johan en Paula van de Velde. ,,Ik moet eerlijk bekennen dat ik al zo’n vijftien jaar met het idee rondliep, maar dat de middelen en de tijd ontbraken om zoiets te doen. Alles wat we doen, doen we goed. Ik houd niet van half werk. Vanwege covid hadden we veel tijd om wat te bedenken. Dit geeft energie en is weer eens wat anders.”

De halve wijnvaten hebben een eigen naam gekregen en heten Pinot Noir, Pinot Gris, Pinot Rivaner, genoemd naar druivenrassen. Ze zijn echt heel knus met een slaapgedeelte, een douche, een keukentje en een zitgedeelte: alles goed voor tweeëntwintig vierkante meter. In de drie ‘huisjes’ komen allemaal elementen van wijn terug in de vorm van teksten, schilderijtjes of voorwerpen. Bij één zit een sauna, bij de andere twee een hot tub. Beiden kijken uit over de wijngaard en polder van Dreischor.
Voor het eerste weekend (vanaf 6 mei) zijn de halve wijnvaten al ‘vol geschonken’. Van de Velde is van plan er in de toekomst nog twee te laten bouwen.