Logo wereldregio.nl
Silke van Heukelom
Silke van Heukelom (Foto: )

Silke wil discriminatie stoppen

De politiek zit haar in het bloed, met George van Heukelom als gerenommeerd politicus als haar opa. Silke van Heukelom uit Zierikzee is de kinderburgemeester en dat zal niemand ontgaan. In de week van 7 mei staat op alle basisscholen ‘discriminatie’ op de agenda.

Vorig jaar werd ze als kinderburgemeester gekozen uit maar liefst negentien kandidaten. Haar doel was duidelijk: discriminatie of pesten aanpakken. Ze weet als geen ander wat het met iemand doet. Ze was te dun volgens sommigen. Dat deed pijn, maar met professionele hulp heeft ze zich ertegen weten te wapenen. Nu wil ze dat iedereen inziet dat discriminatie of pesten niet kan en dat het tot in lengte van dagen kan doorwerken.
Dus heeft ze een lespakket ontwikkeld met als titel ‘ Iedereen is gelijk, je bent mooi zoals je bent’. Het is een vragenspel voor leerlingen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs. Ze heeft de meeste scholen bezocht om tekst en uitleg te geven en nu moeten ze ermee aan de slag. Ze vond het spannend, maar het hoorde erbij. Ze wordt tot volle tevredenheid begeleid door Stefan Babic van het SMWO. Samen met hem heeft ze de lespakketten gemaakt.
Silke denkt dat de meeste kinderen niet door hebben wat ze doen als ze andere kinderen kwetsen. Daarom hoopt ze dat het door haar ontwikkelde lespakket een verandering teweeg kan brengen.