Bruse Boys en MZC’11 nog steeds gehavend

Actueel SD|Sport

Kan Bruse Boys de titelstrijd in de tweede klasse E weer helemaal spannend maken of loopt de ploeg tegen een nieuwe degradatietik aan?

Dit is één van de vragen die zaterdag 30 april beantwoord gaan worden. Het elftal van trainer Michel Maaskant ontvangt namelijk op sportpark Volharding koploper Oostkapelle/Domburg. Deze zware dobber gaat aan Rudo van den Berge, Mats Willemse, Olaf Willemse, Pepijn de Bruine, Rob den Engelsman, Koen van den Berge en Jochem Vogel voorbij. Poulegenoot MZC’11 is ook verre van compleet voor de uitwedstrijd bij FC Axel. Mauro de Jonge, Sven Heijboer en Rody Vermue zijn geblesseerd, Sander Backx, Kyle van Tiggelhoven en Thomas van de Zande met vakantie en Jesse Kalwij is een twijfelgeval.
De in zwaar weer verkerende derdeklasser Duiveland kan tegen Zwaluwe, nummer zeven op de ranglijst, geen beroep doen op Leen IJzelenberg (schorsing), Ronald Zwager (vakantie) en Ian Roks (blessure). ZSC’62, dat Danny Erkelens (blessure) en de afwezig Ronald de Vrieze mist, kan Duiveland zaterdag wel een handje helpen door Seolto te verslaan. Maar dan moeten de Oosterlanders wel zelf winnen om het gat van drie punten met de Zevenbergse formatie te dichten.
In de vierde klasse B kunnen de SKNWK’ers Machiel Schot en Stijn Dooge vanwege kwetsuren niet meedoen. Voor de derby tegen FC De Westhoek’20 moet Brouwershaven het zonder Lex Theuns (blessure), Wesley Dalebout, Lars Jonker (beiden vakantie) en Skip Reijnen (werk) doen. Francois Marteijn is een twijfelgeval. De ploeg uit Burgh-Haamstede kan geen beroep doen op de blessuregevallen Patrick Verboom en Delano Westerink en Rick Lifino die een weekend weg is. WIK’57 treedt rode lantaarndrager Hansweertse Boys tegemoet zonder het vaste trio en Nino van der Niet.

Meer nieuws