Afbeelding

Duiveland stunt tegen koploper WHS

Actueel SD|Sport

Als nummer voorlaatst van de derde klasse B heeft Duiveland koploper WHS pootje gelicht.

Ondanks de stunt blijft de Oosterlandse formatie dertiende en het gat met de veilige elfde plaats zes punten. De zege op de lijstaanvoerder uit Sr. Annaland was niettemin terecht, vond Duiveland-trainer Rohan de Geus. ,,WHS viel tegen en wij waren vanaf de eerste minuut fel en zaten er bovenop.” Een mooie aanval leidde tot de 1-0 van Robbert de Bruine. Uit het niets kreeg WHS een onterechte penalty die gestopt werd door Simon de Bruine. ,,Na de rust een goedmakertje”, vertelde De Geus. ,,Ook geen penalty, alleen Wouter de Jonge schoot hem wel binnen.” Na een grote kans op 3-0 werd het in de 86e minuut toch nog spannend omdat WHS uit een vrije trap scoorde. De duren punten bleven na negentig minuten op het Oostersportpark. De Geus: ,,Dit zijn lekkere punten, alleen dan nog zuurder dat je vorige week verloor.
Het biedt weer iets meer perspectief en hoop”.
De derby tussen Brouwershaven en SKNWK in vierde klasse B werd een prooi (1-4) voor de Nieuwerkerkers. Brouwershaven-trainer Danny Sandhövel vond het een terechte nederlaag, SKNWK-collega Johnny van Dijke dacht er iets anders over. ,,Terecht wil ik niet zeggen. Brouwershaven zat er kort op en waren de betere ploeg, maar wij hebben goede afmakers.”
Doelpunten maken lukte MZC’11 ook wel aardig in het thuisduel met Arendskerke, al kreeg de Zierikzeese formatie het bij 3-0 af en toe toch nog moeilijk. Dit was ook de middag van Bruse Boys in en tegen Yerseke waar de nummer twaalf van de tweede klasse E een duidelijke nederlaag leed. Het verschil met een veilige klassering bedraagt twee punten.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Yerseke-Bruse Boys 5-0
MZC’11-Arenskerke 5-1 (1-0 Ramon Janson, 2-0 Kyle van Tiggelhoven, 3-0 Luuk van Vossen, 4-1 en 5-1 Sander Backx)

Derde klasse B:
Duiveland-WHS 2-1 (1-0 Robbert de Bruine, 2-0 Wouter de Jonge (strafschop)
ZSC’62-Prinsenland 1-1 (1-1 Nicky van der Velden)

Vierde klasse B:
FC De Westhoek’20-Waarde 1-0 (1-0 Gijs van Duijvenbode)
Smerdiek-WIK’57 2-4 (0-1 Colin van Wanrooij (strafschop), 0-2 Frank den Boer, 1-3 en 1-4 Colin van Wanrooij)
Brouwershaven-SKNWK 1-3 (1-0 Lars Jonker, 1-1 Jarno van Nieuwenhuize, 1-2 Remco van den Berge, 1-3 Jarno van Nieuwenhuize)