ZSC’62 koestert punt tegen nummer drie

In twee weken verlies tegen koploper WHS, winst op nummer twee Halsteren en een gelijkspel tegen Prinsenland, de nummer drie.

Het is dit seizoen al eerder gememoreerd, ZSC’62 houdt zich in het seizoen 2021/2022 keurig staande in de derde klasse B. Met de huidige achtentwintig punten na negentien wedstrijden liggen de Scharendijkenaren meer dan op koers om negentwintig punten te halen, iets wat ze nog nimmer voor elkaar hebben gekregen en iets wat het jubileumseizoen van ZSC’62 - de club viert 25 juni haar zestigjarig bestaan - een mooi, glimmend randje gaat geven.
Tot zover de cijfers die na zaterdag 23 april ietsjes anders hadden kunnen zijn want in Scharendijke kwam de ploeg van trainer Thomas Mangelaars goed weg met een gelijkspel. ,,Wanneer je alle kansen bij elkaar optelt, zeker.” De eerste grote mogelijkheid was in de tweede minuut, maar werd na een goede aanval veel re zwak ingeschoten. ,,In de eerste helft was Prinsenland een stuk beter maar wij stonden niet goed”, zag Mangelaars. ,,Wij hadden gedacht dat ze over de andere kant zouden aanvallen en daar onze verdediging op aangepast. Het bleek toch net iets anders te zijn.”
Prinsenland was inderdaad de betere ploeg voor rust en dit resulteerde in een prachtige poeier op de lat, een schot net naast en een redding van ZSC’62-doelman Robin Dekker. Toch kwam de thuisploeg zes minuten voor de pauze onverwacht en onverdiend op 1-0. Ronald de Vrieze ging goed, kreeg de bal gelukkig terug en gaf voor op Nicky van der Velden. Mangelaars: ,,Nicky frommelde de bal half vallend binnen”. Prinsenland egaliseerde nog voor rust. Een corner werd in alle vrijheid keurig laag in de verre hoek gekopt. ,,De 1-1 viel eigenlijk te snel”, aldus Mangelaars, die zijn ploeg in de rust wat omzette om het gevaar Prinseland te neutraliseren. ,,De tweede helft was een stuk beter dan de eerste helft.”
ZSC’62 had het inderdaad beter voor elkaar. Echter, de kansen waren net zoals voor rust: schaars. Dat gold ook voor de ‘hoogtepunten’ van beide partijen tijdens het tweede bedrijf. Een vrije trap van ZSC’62-speler Mike de Voogd deed de Brabantse doelman nog echt in actie komen, maar meer viel er niet te beleven. Beide ploegen speelden nog wel om te winnen, maar konden uiteindelijk leven met een punt. ZSC’62 zeker. Mangelaars: ,,Dit is voor ons een heel goed punt”.