Van Nieuwenhuize velt vonnis in periodestrijd

Actueel SD|Sport

Werd het WIK’57? Of SKNWK? Of toch FC De Westhoek’20? Nou, het werd vooral Jarno van Nieuwenhuize.

De spits van SKNWK was onmiskenbaar de man van de wedstrijd tegen Westhoek waarbij de strijd om de tweede periodetitel zaterdag op sportpark Het Springers rechtstreeks werd uitgevochten. Met drie goals velde Van Nieuwenhuize het vonnis in de periodestrijd, het vrije WIK’57, aandachtig toeschouwer in Nieuwerkerk, en Westhoek in teleurstelling achterlatend.
Toch is het de spits en SKNWK niet te doen om nacompetitie. Met nog zeven wedstrijden te gaan is het gat met koploper Kruiningen vijf punten. Niet onoverbrugbaar, oordeelde een opgetogen goalgetter na afloop van de derby die pas na de 3-2 (tevens eindstand) rond de zeventigste minuut wat ging spetteren.
Daar was Van Nieuwenhuize al in de zesde minuut mee begonnen. Hij rende achter een diepe bal van SKNWK-doelman Daan van der Cingel, kapte in het strafschopgebied met links een verdediger van Westhoek uit liet haar doelman Bas Kooman met een fraaie krul in de rechterbovenhoek kansloos: 1-0. De thuisploeg zat er vanaf de eerste minuut goed bovenop en hield dat vijfendertig minuten heel goed. Veel druk op de bal, vaak de tweede bal, duels winnen en de betere kansen. Lennart Padmos (Westhoek): ,,SKNWK had meer voetballend vermogen en iets meer overwicht. Voetballend kwamen wij er op dat moment niet uit”
Voordat Van Nieuwenhuize na een halfuur spelen zijn tweede aantekende, waren Daan van den Broeke en Stefan Vermeer er ook dichtbij geweest. Dat Westhoek tien minuten voor rust pas de eerste corner kon forceren, zei genoeg over de kracht van SKNWK en de onmacht bij de ploeg uit Burgh-Haamstede, dat dit seizoen thuis met 0-5 verloor van de Nieuwerkerkers. Toch werd het voor rust qua stand weer spannend omdat Dylan Adelaar een voorzet op maat van Gijs van Duijvenbode netjes in de rechterhoek deponeerde: 2-1.
Tien minuten na de pauze tilde Van Nieuwenhuize de marge weer naar twee. Hij speelde zich handig langs Westhoek-verdediger Kevin Veerhoek en kreeg zo een vrije doorloop naar keeper Kooman. Op snelheid er langs schoof hij de 3-1 in het lege doel. ,,Ze waren allemaal heel belangrijk”, sprak Van Nieuwenhuize terecht. ,,We wisten van tevoren dat we er twee moesten maken, dus we moesten er snel één maken. Ik vond de derde ook wel lekker, maar ga zelf voor de eerste. Die zat er strak in.”
Tussen de treffers gebeurde bar weinig, laat staan dat er mogelijkheden voor één van beide elftallen waren. Adelaar creëerde zich er eentje in de 69e minuut toen hij werd gevloerd in het strafschopgebied. De spits nam de pingel zelf en deed dat naar behoren: 3-2.
Hierna waren opwindende momenten wederom schaars of het moeten twee overtredingen van Westhoek zijn geweest op exact dezelfde plaats net buiten haar strafschopgebied. Bij de eerste charge kreeg Andres Jonker een tweede gele kaart niet. Padmos: ,,Daar ontsnappen we aan rood”. Van Nieuwenhuize vond ook dat de tweede overtreding met rood bestraft had moeten worden. ,,Dat was gewoon een doodschop.”
Padmos liet in het midden of de overwinning van SKNWK verdiend was. ,,Ze hebben aan het langste eind getrokken.” Van Nieuwenhuize vond overall zijn ploeg vooral feller. ,,Ik had het gevoel dat wij meer voor de periode gingen dan zij.” Echter, met de nacompetitie wenst SKNWK nog geen genoegen te nemen, voor Westhoek is dat het verlies in Nieuwerkerk dit seizoen het hoogst haalbare.