Logo wereldregio.nl
Foto:

Celstraf voor wapenbezit en diefstal

De rechtbank heeft een 27-jarige man uit Bruinisse voor diefstal van koperen gasbuizen en wapenbezit een taakstraf van 150 uur en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

Een man zag 16 november 2020 de Brûenaar op een bedrijfsterrein drie (dure) koperen buizen uit een container wegnemen, in zijn auto laden en wegrijden. De getuige zette daarop de achtervolging in. Ondertussen belde hij de politie. De dief gooide allerlei voorwerpen uit zijn auto, maar het lukte hem niet om zijn achtervolger kwijt te spelen. Integendeel. De vluchtauto werd klem gereden door de achteropkomende auto, waarna de politie de verdachte kon inrekenen. In de auto werden naast de gestolen buizen ook nog een ploertendoder en een stroomstootwapen aangetroffen.

Van de diefstal van geld uit automaten van een speelhal op een vakantiepark en het stelen van een buitenboordmotor in Bruinisse werd de man vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie miste voor de diefstallen ook al het overtuigend bewijs en vroeg om vrijspraak.

 De officier van justitie had voor het stelen van de buizen en het wapenbezit tien maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist. De rechtbank vond een werkstraf van 150 uur passender, met als waarschuwing een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden, proeftijd twee jaar.