Afbeelding

WIK’57 blijft maar punten pakken (en periode?)

Actueel SD|Sport

Het voetbal, dat WIK’57 de laatste twee maanden laat zien, is lang niet altijd even goed maar de ploeg uit Kerkwerve is wel goed in één ding: punten pakken.

De wedstrijd tegen Brouwershaven, die WIK’57 zaterdag op sportpark de Vospit met 3-0 versloeg, was daar exemplarisch voor. ,,Ik vond dit geen goede pot”, aldus WIK’57-trainer Huseyin Dogan, die zich soms te kritisch uitlaat over zijn eigen formatie. ,,Het was niet hoogstaand van ons, maar we zijn weinig in de problemen gekomen.”
Tevreden is de coach natuurlijk wel op dit moment. Van de laatste zeven wedstrijden heeft WIK’57 er zes gewonnen en de eerste wedstrijd na de corona- cq. winterstop had ook niet verloren hoeven te worden van Kruiningen dat met de meest minieme zege won. Met slechts vier tegengoals in de laatste acht wedstrijden hebben de Kerkwervenaren tegenwoordig een solide defensie. ,,Het staat nu redelijk goed. Dat we er zes winnen, is niet zo bijzonder. Wat bijzonder is, is de groei die je nu krijgt. Dat je ook slechte wedstrijden wint. Tegen SPS waren we qua strijd gelijkwaardig en minder qua voetbal: die win je. Tegen Westhoek speelden we heel goed: die wonnen we ook.” De zegereeks kan volgende verzilverd worden wanneer SKNWK en FC De Westhoek’20 elkaar treffen. Wordt het gelijk, dan pakt WIK’57 de tweede periodetitel.
WIK’57 heeft zich ondanks diverse pijntjes bij veel spelers de laatste tijd gewoon goed ontwikkeld. Dogan: ,,De afspraken zijn heel duidelijk. Je merkt dat ze meer in elkaar geloven waardoor we wat makkelijker overeind blijven. Vandaag hadden we wat kinderachtige momenten maar over het algemeen zat het potdicht.”
Die ‘kinderachtige momenten’ deden zich voor in de eerste helft van de dijkderby tegen Brouwershaven dat op sportpark Onder de Molen de tegenstander van zaterdag met 4-1 had verslagen. Na de 1-0 van Colin van Wanrooij creëerde Brouwershaven een paar mogelijkheden om weer op gelijke hoogte te komen. Zo kreeg de formatie van coach Danny Sandhövel een vrije trap waar een pingel ook had gekund. Niet veel later moest Robin van Mourik de 1-1 maken. Voor een bijkans leeg doel trof de spits slechts de paal. ,,We moeten die goal maken”, vond Sandhövel. ,,Dan maak je er een moeilijkere wedstrijd voor WIK’57 van. Zij maken de goals en daardoor winnen ze terecht, maar ik vond het iets geflatteerd.
Nog voordat er een uur voorbij was, verdubbelde Van Wanrooij de marge na een verkeerde terugkopbal op Brouwershaven-doelman Justin Doeleman. Veruit de mooiste treffer kwam van Rick Bevelander. Met zijn wreef verschalkte hij vanaf zo’n twintig meter Doeleman met de derde WIK’57-goal.


 

Meer nieuws