Logo wereldregio.nl
Foto:

Oproep activiteiten herdenking Ramp

Op 1 februari 2023 is het 70 geleden dat Schouwen-Duiveland zwaar getroffen werd door het binnenstromende water. Na de dijkdoorbraken verloren meer dan 500 mensen hun leven.  Huizen en boerderijen werden verwoest en duizenden dieren verdronken. 

Om initiatieven te inventariseren rondom de herdenking in 2023, roept de gemeente Schouwen-Duiveland op om deze te melden.

Uiteraard organiseert de gemeente ook in 2023 weer de centrale herdenking bij het monument naast het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Daarnaast wordt de Watersnoodramp ook in de diverse kernen herdacht. Net als tijdens de 65-jarige herdenking in 2018 wordt verwacht dat er veel initiatieven georganiseerd worden om stil te staan bij de Watersnoodramp van 1953. 

Om een overzicht van alle activiteiten en initiatieven te krijgen, elkaar te kunnen versterken en tot afstemming te komen, heeft de gemeente Ria Geluk bereid gevonden als centraal punt te fungeren bij het verzamelen van de diverse activiteiten. Dit om te zorgen dat de activiteiten elkaar kunnen versterken en tot verdere afstemming te komen. Ria Geluk doet dit vanuit haar rol als voorzitter van het erfgoedplatform.

Organiseert u een concert, tentoonstelling, lezing, kerkdienst of een andere activiteit rondom de Watersnoodramp? Neem dan contact op met Ria Geluk op telefoonnummer 06 28 51 39 78 of stuur een 

e-mail naar riageluk.sd@gmail.com