Bruse Boys voorlopig veilig na gelijkspel

Actueel SD|Sport

Ondanks een tegenvallend gelijkspel tegen rode lantaarndrager Serooskerke staat Bruse Boys na de zeventiende speeldag in de tweede klasse E op een veilige elfde plaats.

Het spel van de Bruenaren was voor rust niet hoogstaand, maar na de 0-1 va Domenique van den Berge vergat het team van trainer Michel Maaskant door de te drukken. Uit een schaarse kans kwam Serooskerke net voor rust op 1-1 en na de pauze, waarin Bruse Boys mede door het slechte veld weinig grip op het duel kreeg, kwam de bal via een speler uit Bruinisse bij een tegenstander waardoor de 2-1 viel. ,,Gelukkig viel de 2-2 (door debutant Bas Kempe, red.) waar we eigenlijk in alle eerlijkheid meer hadden verdiend. Zeker op basis van de eerste helft”, vond Maaskant.
MZC’11 blijft op de achtergrond meedoen om de titel, maar heeft nog steeds een achterstand van zes punten op koploper Oostkapelle/Domburg. Het is hopen cq. wachten op een misstap door de Walcherse ploeg. Zelf moest de Zierikzeese ploeg flink veel moeite doen om ‘in het spoor’ te blijven. Pas in de laatste minuten bezorgde Ramon Janson (foto) MZC’11 een 2-1-zege. ,,Verdiend”, oordeelde trainer Adriaan Nieuwenhuijse.
ZSC’62 boekte in de derde klasse B een nette zege op nummer twee Halsteren en beleefde zo een goede generale voor het treffen van komende dinsdag met koploper WHS. Trainer Thomas Mangelaars noemde het ‘een prima uitslag’. Halsteren wilde na de 1-0 een gelijkmaker forceren maar slaagde daar eenvoudigweg niet in. Na de 2-0 was de wedstrijd in Scharendijke helemaal gespeeld.
Duiveland slikte in Klundert een 3-2-nederlaag tegen de gelijknamige ploeg en staat nu voorlaatste.
SKNWK en FC De Westhoek’20 leden duur puntverlies in strijd om de titel. Door de gelijke spelen tegen respectievelijk Colijnsplaatse Boys en Smerdiek kan Kruiningen het kampioenschap amper meer ontgaan. ,,Teveel hebben hun niveau niet gehaald”, was SKNWK-trainer Johnny van Dijke duidelijk over het onverwachte gelijkspel. Henk Schouten (Westhoek): ,,In de eerste helft waren we veruit de bovenliggende partij. Het was met de rust 2-1, maar dat had veel meer moeten zijn.” Net voor rust kreeg Smerdiek een strafschop die door beide partijen als een lachertje gezien werd. Na rust zag Schouten een zwak Westhoek. ,,Tien minuten voor tijd kregen we een strafschop maar de scheidsrechtert kwam erop terug en gaf een vrije schop voor een schwalbe.”