Afbeelding

Flinke waslijsten afwezigen bij voetbalclubs

Actueel SD|Sport

In aanloop naar de volgende speelronde in het amateurvoetbal tellen de clubs op Schouwen-Duiveland flink wat afwezigen.

Voor Bruse Boys, spelende zonder Thomas Maaskant, Mats Willemse, Koen van den Berge, Rudi van der Bijl en Pepijn de Bruine, wordt het zaterdag 9 april een belangrijke dag in het kader van lijfsbehoud. In Serooskerke is de gelijknamige ploeg, tevens nummert laatst in de tweede klasse E, de tegenstander. Het verschil tussen de twee elftallen is zes punten. Winst voor Bruse Boys betekent in ieder geval dat ruim afstand wordt genomen van de veertiende en laatste plaats. De nummers twaalf en dertien spelen na 26 wedstrijden nacompetitie om lijfsbehoud. Hierover hoeft MZC’11 zich geen zorgen te maken. Sterker nog, de Zierikzeese ploeg, die geen beroep kan doen op de geblesseerden Rody Vermue, Jesse Kalwij, Sven Heijboer, Mauro de Jonge en de geschorste Dylon Oosterboer, is op de achtergrond in de race om de titel en kan Bruse Boys zaterdag een handje helpen door SSV’65 te verslaan. De Goese formatie heeft net als de Bruenaren dertien punten.
Duiveland kan zich in de derde klasse B naar een voorlopig veilige elfde plaats spelen door zaterdag van Klundert te winnen. Dat moet dan wel gebeuren zonder Robbert de Bruine (huwelijk), Wouter de Jonge, Ian Roks (beide blessure), Ahmad Alhaji (twijfel in verband met griep) en Justin van Noord (vraagteken vanwege werk). Poulegenoot ZSC’62, vierde op de stand, heeft een aardige tweeluik voor de boeg. Zaterdag wacht de nummer twee, Halsteren, thuis en dinsdag staat de ontmoeting met koploper WHS op het programma. Tegen Halsteren zijn Lennart Wesdorp, Danny Erkelens (blessures), Berne Akkermans (schorsing), Ronald de Vrieze en Jasper Kraaijenbrink (werk) er niet bij.
WIK’57 ontvangt in de vierde klasse B Brouwershaven. Naast het vaste trio zijn er nog eens vijf spelers niet: Nick den Boer, Jeroen de Ruijter, Nino van der Niet, Willem Plaizier (allen geblesseerd) en Bart van der Velde (studie). Brouwershaven is redelijk volledig: Luuk Mabelis heeft een blessure, Senna Steenhorst is geschorst en Michiel Theijssen is vanwege ziekte een twijfelgeval. De FC De Westhoek’20-spelers Delano Westerink, Dylan Adelaar, Nathan van der Neut en Patrick Verboom komen niet in actie tegen Smerdiek. SKNWK heeft dezelfde blessuregevallen (Tim van der Cingel, Max Jongebreur en Machiel Schot als vorige week en komen derhalve niet in actie tegen Colijnsplaatse Boys.

Meer nieuws