Afbeelding
Foto: OAsPhoto

Jubileumorkest zoekt muzikanten

Algemeen

Een speciaal jubileumorkest gaat in juni met concerten in Brouwershaven (4 juni), Renesse (11 juni) en Bruinisse (18 juni) vijfentwintig jaar gemeente Schouwen-Duiveland luister bijzetten. Er zijn nog muzikanten nodig, vooral ‘hout’ zoals dat heet: klarinetten en fluiten.

Het idee is van burgemeester Jack van der Hoek. Muziek verbindt mensen en past zijns inziens bij de herindeling van 25 jaar geleden. Op 1 januari 1997 gingen Zierikzee, Westerschouwen, Middenschouwen, Brouwershaven, Duiveland en Bruinisse samen verder. Vandaar ook dat de concerten op drie plaatsen verdeeld over het eiland gaan plaats vinden.

De gemeente heeft de stichting MuziZee gevraagd de coördinatie voor haar rekening te nemen. Dat zijn Jolanda den Boer, Anthon de Bruijn en Jaap Everwijn. Muzikanten die nog mee willen doen, mailen naar muzizee@zeelandnet.nl Er zijn nu veertig muzikanten en er is nog plaats voor tien man/vrouw. De concerten vinden plaats in de open lucht, maar bij slecht weer wijkt het gezelschap uit naar een dorpshuis. En dat geeft meteen de beperking van het aantal muzikanten weer. De concerten worden ondersteund met slagwerk van Apollo en de slagwerkgroep van Luctor et Emergo. In Bruinisse wordt nog gezocht. 

Meer nieuws