Canters op de verkiezingsposter van Leefbaar
Canters op de verkiezingsposter van Leefbaar

Canters wordt vijfde wethouder

Algemeen

Deze week heeft informateur Robbert Lievense (Leefbaar) opnieuw in gezamenlijkheid gesproken met de fracties SGP, CDA en GroenLinks. Daarbij is tevens gesproken over de wens van de fractie Leefbaar Schouwen-Duiveland om een tweede wethouder te leveren.

In het gesprek is opnieuw vastgesteld dat er meer dan voldoende chemie is tussen de huidige coalitiepartners om gezamenlijk opnieuw college te vormen. Daarmee wordt de informatiefase afgesloten en start de formatiefase. 

Gelet op de werkdruk van de huidige wethouders en een aantal onderwerpen dat de komende jaren (extra) aandacht verdient is besloten de komende periode te gaan werken met een vijfde (project)wethouder. Daarvoor draagt de LSD-fractie Hanno Canters voor. Tot de portefeuille van de vijfde wethouder gaan zaken behoren zoals stads- en dorpsraden, bestuursondersteuning, organisatieontwikkeling (doorgaan op de reeds ingeslagen weg). De projectwethouder geeft ruimte aan de overige wethouders om meer tijd te steken in lobby op belangrijke thema’s, zoals zoet water. Met een vijfde wethouder is een structurele kostenpost van € 100.000 gemoeid. Daarvan zei Lievense eerder dit te willen korten op de ambtelijke organisatie. Lievense treedt op als formateur met als opdracht in overleg met de beoogde collegepartijen te werken aan een concept-collegeprogramma inclusief portefeuilleverdeling.

Meer nieuws