Logo wereldregio.nl
<p>Marg Lemsom</p>

Marg Lemsom

(Foto: )

VVD ziet vijfde wethouder niet zitten

De VVD laat zondag in een persbericht weten niet aan de onderhandelingsstafel voor een nieuw college te gaan zitten als het om een vijfde wethouder gaat. Een opmerkelijk standpunt, omdat vorige week al duidelijk geworden is dat het huidige college met elkaar en zonder de VVD verder wil. Alleen LSD wil een vijfde wethouder uit haar eigen geledingen om de ambtelijke organisatie te gaan versterken. Daar moeten de andere drie nog mee akkoord gaan. Het is nu wel de verwachting dat die akkoord zullen gaan. 

Fractievoorzitter Margo Lemsom heeft de coalitiepartijen laten weten dat de VVD niet terug zal keren naar de onderhandelingstafel om enkel als breekijzer te dienen in de onderhandelingen over een vijfde wethouder. ,,Wij hebben al eerder aangegeven bestuurlijke verantwoordelijkheid te willen en hebben met Bruno dan der Hoek een uitstekende wethouderskandidaat, maar vinden de manier waarop partijen nu tegen elkaar uitgespeeld worden niet constructief voor de toekomst van Schouwen-Duiveland’, aldus Margo Lemsom.

De VVD heeft er geen geheim van gemaakt dat zij tegen een vijfde wethouder is, wat een extra kostenpost met zich meebrengt van minimaal 100.000 euro. ,,Wij verbazen ons al enkele jaren over de forse inzet van ambtenaren ter ondersteuning bij vergaderingen met wethouders, wij zijn van mening dat een gemeente als Schouwen-Duiveland uitstekend kan worden bestuurd door vier sterke wethouders met inhoudelijke kennis van zaken.’’ aldus Lemsom.