Een foto uit 1959 van gymnastiekvereniging Rust Roest voor de Nieuwe Kerk in Zierikzee ter gelegenheid van veertigjarig jubileum.
Een foto uit 1959 van gymnastiekvereniging Rust Roest voor de Nieuwe Kerk in Zierikzee ter gelegenheid van veertigjarig jubileum.

Einde aan Rust Roest

Algemeen

Naar nu blijkt heeft gymnastiekvereniging Rust Roest zichzelf in oktober 2021 opgeheven. Na honderdentwee jaar Gymnastiekvereniging Rust Roest werd opgericht op 1 oktober 1919. In de zeventiger jaren van de vorige eeuw was het een bloeiende vereniging met ruim vierhonderdvijftig leden. Uitvoeringen werden gegeven op het Havenplein, in de concertzaal en later in sporthal Onderdak. 

De vereniging bestond uit diverse groepen: kleutergym, diverse meisjes-, jongens-, vrouwen- en mannengroepen en gehandicaptengym. Vaste prik was vroeger ieder jaar de optocht met de hele vereniging ‘s ochtends op Koninginnedag door de stad, witte kleding, monogram links en een oranje rozet met lintjes op je schouder. De showband begeleide de hele stoet. En niet te vergeten de deelname aan de Avondvierdaagse, ook in het wit. 

Eén vrouwenploeg is tot het laatst toe gebleven. Door de leeftijd van de vrouwen en de coronapandemie zijn veel leden van deze ploeg gestopt. Zo kwam het einde van de vereniging in zicht. Er werd nog een goede daad verricht. Al het geld, dat nog in kas was, is geschonken aan het Prinses Beatrix spierfonds.

Meer nieuws