Afbeelding
Foto: S.J.M. Neele

SKNWK en Westhoek krijgen weer zicht op titel

Actueel SD|Sport

Een onverwacht gelijkspel van koploper Kruiningen heeft de competitie in de vierde klasse B weer spannend gemaakt. Met SKNWK en FC De Westhoek’20 op het vinkentouw.

Kruiningen speelde zaterdag met 3-3 gelijk tegen Waarde, de nummer acht van de ranglijst. SKNWK en Westhoek deden wel wat ze moesten doen: winnen. SKNWK zegevierde met 0-6 (vier treffers Jarno van Nieuwenhuize (rechts op foto) bij SC Stavenisse en Westhoek gooide Hansweertse Boys in de staafmixer: 8-0 (vier goals Gijs van Duijvenbode). Het ‘vervelende’ voor de Schouwse teams dat ze tegen elkaar moeten inhalen over twee weken. De ploeg die wint, komt op drie punten van koploper Kruiningen. Op de één na laatste speeldag treft de lijstaanvoerder in eigen huis Westhoek.
Brouwershaven had geen beste beurt tegen Smerdiek (2-3). ,,Het was slecht en hebben tegen ons zelf gespeeld door ouwehoeren”, sprak trainer Danny Sandhövel duidelijke taal. ,,De taken werden werden wel redelijk uitgevoerd, maar dat praten.” SPS had weinig in te brengen tegen WIK’57 dat de laatste tijd wel vaker goed voor de dag komt. De Kerkwervenaren hebben na de zege zelfs de vierde plek in zicht.
De 1-2-zege van ZSC’62 bij Noad’67, de rode lantaarndrager in de derde klasse B, werd na de wedstrijd overschaduwd door een zeer stevige knokpartij waarbij vooral ‘supporters’ van de thuisclub zich lieten gelden op een hele slechte manier. ZSC’62-trainer Thomas Mangelaars zag het van een afstand met lede ogen aan. ,,Zij hielden de scheidsrechter verantwoordelijk voor de nederlaag van hun club. Dat is zeer triest.” De leidsman gaf ZSC’62 na rust een strafschop en rood voor een speler van Noad’67 die de pingel veroorzaakte. ,,Daar zat achteraf wel een stukje frustratie bij de supporters”, vermoedde Mangelaars, die de gebeurtenissen in St. Philipsland volledig afkeurde. ,,Op dit niveau moet dit niet kunnen.”

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Bruse Boys-MZC’11 0-2 (0-1 Ramon Janson, 0-2 Jesse van der Vlies)

Derde klasse B:
De Fendert-Duiveland (afgelast vanwege corona Duiveland)
Noad’67-ZSC’62 1-2 (1-1 Mark Provoost, 1-2 Berné Akkermans)

Vierde klasse B:
SC Stavenisse-SKNWK 0-6 (0-1 en 0-2 Jarno van Nieuwenhuize, 0-3 Stijn Dooge, 0-4 David van den Broek, 0-5 en 0-6 Jarno van Nieuwenhuize)
FC De Westhoek’20-Hansweertse Boys 8-0 (1-0 Dylan Adelaar, 2-0 en 3-0 Gijs van Duijvenbode, 4-0 Dylan Adelaar, 5-0 Gijs van Duijvenbode, 6-0 Dylan Adelaar, 7-0 Gijs van Duijvenbode, 8-0 Andres Jonker)
SPS-WIK’57 0-2 (0-1 Colin van Wanrooij, 0-2 Frank den Boer)
Brouwershaven-Smerdiek 2-3 (1-2 Martijn Dalebout, 2-3 Jerom Theijssen)

Meer nieuws