Afbeelding

Molentocht Stad en Lande

Algemeen

Stad & Lande deelt haar fascinatie voor de geschiedenis en het erfgoed van Schouwen-Duiveland graag met iedereen en met deze molentocht zet de vereniging dit bijzonder stukje industrieel erfgoed eens extra in het zonnetje.  Deze molentocht met verschillende afstanden is geschikt voor iedereen, ook aan kinderen is gedacht. 

Aan de hand van een routebeschrijving fietst u langs de molens van Schouwen-Duiveland. Dankzij de enthousiaste medewerking van de molenaars zullen veel van de molens draaien en te bezoeken zijn. In de routebeschrijving is van elke molen ook de ontstaansgeschiedenis opgenomen dus u krijgt een compleet beeld van elke molen die u bezoekt. 

Bij de molen De Lelie in Scharendijke verzorgt Stad & Lande zelf een extra algemene toelichting over de molens op Schouwen-Duiveland. Er zijn 3 routes: 72 km, 55 km of 31 km. De officiële startplaats is Scharendijke maar er kan ook op andere plaatsen gestart worden. U kunt er eventueel ook voor kiezen de molens per auto te bezoeken. Kosten € 2,50 per deelnemer (kinderen tot 16 jaar gratis).  Alle inschrijfinformatie is te vinden op www.stad-en-lande.nl.

Meer nieuws