Afbeelding
Foto: Kees Bin

MZC’11 mat en machteloos

Actueel SD|Sport

,,Van boven gaan er nog verliezen. Ik schrijf ons zeker niet af.”

Deze woorden uitte MZC’11-trainer Adriaan Nieuwenhuijse na de 0-5-nederlaag van zijn ploeg tegen Yerseke, doelend op de nog altijd spannende titelrace in de tweede klasse E. De strijd is na zaterdag 26 maart nog lang niet gestreden. Met nog elf speelronden te gaan is het gat tussen koploper (Oostkapelle/Domburg) en nummer zeven (MZC’11) ‘maar’ zes punten. Twee keer winnen en je bent bijna bij omdat in deze klasse de bovenste zeven ploegen weinig voor elkaar onder doen.
Tot zover de feiten. Gevoelsmatig is de achterstand groter. Bepalende spelers, Rody Vermue, Jesse Kalwij en Sven Heijboer kampen momenteel met flinke en minder zware blessures. De spoeling wordt aardig dun. Wie Jesse van de Vlies en Christon Ainabe - en dat is niets tegen die voetballers - moet opstellen in een wedstrijd als tegen Yerseke, weet dat het niet uit luxe is. ,,Met die blessures moeten we wel oppassen”, voorziet Nieuwenhuijse, die zaterdag ook aangaf dat de trainingsopkomst de laatste weken te wensen overlaat. ,,Twaalf, dertien man. Dat telt allemaal wel mee.”
Bovengenoemde (oor)zaken waren debet aan de machteloosheid van MZC’11 tegen Yerseke, geleid door oud-MZC’11-coach Alexander van Keulen die na afloop zei dat 0-3 ook goed was geweest. De matheid die de Zierikzeese ploeg op de mat legde, was de derde oorzaak voor de nederlaag. ,,Ik ben in de rust tekeer gegaan. ,,Het was te tam, we konden geen oplossing vinden en er was geen diepgang. Het was niet fanatiek genoeg. Ik denk dat we voor rust drie overtredingen hebben gemaakt. Ik pretendeer niet dat je veel overtredingen moet maken, maar je moet je wel laten zien en voelen. Zeker als het wat minder gaat.”
Net als tegen Walcheren, twee weken geleden, viel de 0-1 al in de eerste minuten. Waar MZC’11 toen wel veerkracht toonde, was de rek er na de openingstreffer al uit. Geen moment wekte ze de indruk het Yerseke deze middag lastig te kunnen maken. Ongelukkigerwijs kopte Kyle van Tiggelhoven de 0-2 in eigen goal na een voorzet van een Yerseke-speler. ,,Die 0-2 was al beslissend”, vond Nieuwenhuijse, die de goals wel in perspectief plaatste. ,,Twee goals worden van richting veranderd en tegen de 0-4 (een harde volley vanuit de hoek, red.) doe je niets.” Pas na de 0-5 was MZC’11 het dichtst bij een goal door de paal te raken.
Voor het resultaat was de goal niet meer van belang. De prestaties zijn, met uitzondering van een recente 3-0-zege op Serooskerke, de laatste tijd niet goed. Mogelijk wel niet goed genoeg om tot het einde mee te strijden om het kampioenschap. De selectie is momenteel te broos en niet daadkrachtig genoeg. Het is echter ook dezelfde selectie al nacompetitie heeft afgedwongen. In die zin heeft Nieuwenhuijse zeker een punt: ,,Ik schrijf ons zeker niet af”. 


Meer nieuws