Eerste zege Duiveland in ruim vier maanden

Actueel SD|Sport

Duiveland heeft in de derde klasse B voor de eerste keer in ruim vier maanden gewonnen.

In de slotfase trokken de Oosterlanders de wedstrijd bij Tholense Boys, nummer zeven op de ranglijst naar zich toe. ,,Tholense Boys was als een tandeloze tijger”, vond Duiveland-trainer Rohan de Geus, ,,ze had veel de bal maar kon weinig creëren.” Via een geweldig afstandsschot van 35 meter maakte Michael Jonker 0-1, maar uit de eerste de beste kans voor de thuisploeg stond het weer 1-1. De Geus: ,,Op dat moment was dat terecht”. Na de tweede helft bracht Tholense Boys te weinig en loerde Duiveland op de counter. Dat deed in het laatste kwart van de wedstrijd met Ronald Zwager, die na een aantal afwezig te zijn geweest weer van de partij was. Een voorzet van zijn voet kwam via een been van de tegenstander bij Dylan van Klinken terecht: 1-2. ,,We waren toe aan een overwinning. Dat merkte je aan de groep. Dit is lekker en goed voor het moraal.”
Al te veel schoot Duiveland niet op met de zege. De ploeg blijft twaalfde, een plaats die aan het einde van het seizoen 2021/2022 nacompetitie voor lijfsbehoud inhoudt. De laatste zege van Duiveland was op 6 november tegen Klundert. Laat dat nu dezelfde tegenstander die ZSC’62 aan het einde van dezelfde maand voor de laatste keer een nederlaag toediende. Tot zaterdag, want op eigen veld verloor het verrassend van Zwaluwe. ,,Het moest er een keer van komen”, doelde oefenmeester Thomas Mangelaars, die een zeer matige eerste helft van ZSC’62 zag. ,,We namen de gok met Robin Provoost en Nicky van der Velden te starten, maar na twintig minuten viel Nicky uit. Hij was te ziek.” In de eerste helft toonde ZSC’62 sowieso te weinig energie. Via een vrije trap, waarvan de scheidsrechter achteraf bekende dat hij die onterecht had toegekend aan Zwaluwe, werd het 0-1. Tien minuten later stond het 0-2. Mangelaars: ,,Terecht op dat moment”. Na pauze creëerde Zwaluwe niets meer, schoot Mark Provoost op een heerlijke manier de 1-2 binnen en kreeg ZSC’62 nog twee à drie kansen op een gelijkmaker die in de ogen van Mangelaars verdiend was geweest. De scheidsrechter trok veel kaarten voor praten waaronder een rode voor ZSC’62-assistent Kasimier Snoek.
In de vierde klasse B won WIK’57 volgens coach Huseyin ‘totaal onterecht en tegen de verhoudingen in’ van Colijnsplaatse Boys. ,,We hebben gezwijnd.” Het duel tussen Waarde en Brouwershaven verdiende naar de mening van trainer Danny Sandhövel geen winnaar. Waarde won overigens wel met 2-1 nadat Brouwershaven midweeks stuntte met een zege op koploper Kruiningen.
Bruse Boys leed in de tweede klasse E in Zwijndrecht een 5-0-nederlaag tegen VVGZ, één van de titelkandidaten. De ploeg van trainer Michel Maaskant kon de thuisploeg lang goed partij bieden, maar uit twee ‘assists’ aan een VVGZ-aanvaller werd zaterdag twee keer gescoord. De goals vielen net voor rust. ,,We moeten niet zo verdedigen en de kansjes mee hebben. Persoonlijke fouten moeten eruit, maar accepteren dat het nu zo is”, besloot Maaskant. Volgende week wacht in Bruinisse MZC’11 dat zaterdag ook met 0-5 verloor: van Yerseke.