Kruiningen lijdt in Brouwershaven eerste nederlaag

Actueel SD|Sport

Wat dit seizoen nog niemand lukt in de vierde klasse B, daarin is Brouwershaven tijdens een inhaalronde op dinsdagavond wel geslaagd: winnen van Kruiningen.

Dit betekende derhalve de eerste nederlaag (2-1) van de koploper van het seizoen 2021/2022 en dus mag je spreken van een stuntje van Brouwershaven op sportpark Onder de Molen. ,,Heerlijk”, reageerde Brouwershaven-trainer Danny Sandhövel. ,,We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken door meer te scoren. In de eerste tien minuten kregen we twee grote kansen en in de tweede helft hadden we nog een bal tegen de paal. Gelukkig konden we de zege over de streep trekken.”
In dezelfde klasse boekte FC De Westhoek’20 een 0-3-overwinning in en bij Waarde. Door deze winst en de nederlaag van Kruiningen is de competitie toch weer wat spannender geworden. Met nog tien duels te gaan is het gat met FC De Westhoek’20 en SKNWK, komend weekend tegenstander van elkaar op sportpark Het Springer, vijf punten. De verliezer van dat duel gaat dan afhaken in de strijd om de titel.
Bruse Boys krijgt in het de tweede klasse E maar niet omgebogen. Na een zwaarbevochten gelijkspel tegen De Meeuwen van afgelopen zaterdag, kwam dinsdag Arendskerke naar Bruinisse. En vertrok er met drie punten.