Afbeelding

Na rode kaart toont Bruse Boys wel bravoure

Actueel SD|Sport

Niet voor de eerste keer in een voetbalwedstrijd is een elftal kennelijk tot meer in staat met een man minder.

Bruse Boys-trainer Michel Maaskant constateerde het ook zaterdag tijdens de wedstrijd (2-2) van zijn elftal tegen De Meeuwen. ,,Het is een ‘regel’ die je vaker hoort. Dan ontstaat er iets binnen een team om het met zijn tienen te doen en ervoor te gaan.”
Een tweede gele kaart voor Marc Bij de Vaate in de 37e minuut was de oorzaak van het feit dat Bruse Boys op sportpark Volharding tegen De Meeuwen, dat eind oktober haar laatste zege boekte in de tweede klasse E boekte, met tien man kwam te staan. Op dat moment stond de formatie uit Zoutelande met 0-2 voor dankzij twee treffers van Menno de Nooijer. De eerste scoorde de spits van De Meeuwen uit een voorzet omdat Pepijn de Bruine aan de verkeerde dekte, de tweede kwam tot stand na een handsbal die de scheidsrechter niet zag maar vele andere spelers en toeschouwers wel.
Tussen de eerste en tweede goal was Bij de Vaate betrokken bij de beste mogelijkheden voor Bruse Boys. Eerst bediende de bedrijvige middenvelder uit een vrije trap Rob den Engelsman bij de tweede paal en vlak erna schoot hij een vrije trap van buiten ‘de zestien’ vanaf rechts hard op de dwarsligger. Twee minuten na de 0-2 zag Bij de Vaate zijn tweede gele kaart. Niet vanwege de overtreding die hij maakte, maar vanwege praten (Bij de Vaate: ,,Een beetje lomp van mij”). Hij wilde gewoon uitleg, onder meer over die handsbal van De Nooijer. De leidsman was er niet van gediend en dreigde de wedstrijd zelfs even te staken. Nadat Bij de Vaate het veld alsnog verliet, ging het duel door. Maaskant: ,,Ik snapte die irritatie wel. Ik heb wel vier handsballen van De Meeuwen gezien waar niets tegen gebeurde. Zitten we op volleybal tegenwoordig? Op dit moment zit het gewoon tegen”.
Toch kwam Bruse Boys na de rode kaart van Bij de Vaate snel terug in de wedstrijd door een door de wind gedragen afstandsschot van Joost de Witte dat zo in de linkerbovenhoek zeilde: 1-2 Pal voor rust kreeg Rick Jonker een kans op 2-2 en toonde heel Bruse Boys karakter en een zekere bravoure om er toch nog een punt uit te slepen. De Meeuwen stichtte met een man meer na rust amper meer gevaar, Bruse Boys daarentegen wel. Sterker nog, ze werd beloond voor het harde werken en de flair waarmee ze voetbalde. Twintig minuten voor het einde ontdeed De Witte zich keurig van een tegenstander en vervolgens verschalkte hij de doelman met een wippertje: 2-2.
In alle eerlijkheid, daarna gebeurde er op een slap schot van Domenique van den Berge niet veel meer en blijven de onderste ploegen dicht bij elkaar staan. Want waar het bovenin de tweede klasse E spannend is, geldt dat ook voor de onderste regionen. Het gat tussen nummer negen (Bruse Boys) en dertien (Arendskerke) is slechts drie punten. Maaskant: ,,We hebben helaas geen afstand kunnen nemen”.

Meer nieuws