Afbeelding

Zoon Robin neemt plaats vader Gerrie in

Algemeen

Op donderdag 31 maart wordt het Oosterscheldekreeftenseizoen 2022 officieel geopend. ,,Het heeft twee jaar geduurd dat dit weer met meerdere gasten kan worden georganiseerd”, aldus de verheugde en kersverse nieuwe voorzitter Nelleke Launspach van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

De feestelijke opening van het kreeftenseizoen is dit jaar minder massaal. Er is ruimte voor maximaal 200 gasten die deze hele dag kunnen meemaken. In de ochtend vaart vanuit Zierikzee De Frisia uit naar de Oosterschelde, het leefgebied van de delicate Oosterscheldekreeft. De gasten zien hoe de eerste kreeftenfuiken worden gelicht door Robin van den Hoek met zijn kreeftenboot MS3. Hij is de zoon van wijlen de vaste Oosterscheldekreeftenvisser Gerrie van den Hoek. Robin wordt geassisteerd door Commissaris van de Koning van Zeeland, Han Polman en Nelleke Launspach.

De eerste gevangen Oosterscheldekreeft zal vervolgens naar Colijnsplaat worden vervoerd om bij de kreeftenveiling in Colijnsplaat te worden geveild. Edwin Evers, radio-dj, drummer en zanger, is dit jaar de gelegenheidsveilingmeester. Zijn doel is een zo hoog mogelijk bedrag bijeen te brengen voor de Maag Lever Darm Stichting die dit jaar 40 jaar bestaat. De veiling van de 1e Oosterscheldekreeft valt samen met de afsluiting van de darmkankermaand, waarin de Maag Lever Darm Stichting extra aandacht vraagt voor het belang van vroege opsporing van darmkanker.

Meer nieuws