Van links naar rechts Frank van Asten (Centree), Kathrin Ginsberg (CBK), Miriam van ‘t Veer en Erik van Uffelen (beiden Centree).
Van links naar rechts Frank van Asten (Centree), Kathrin Ginsberg (CBK), Miriam van ‘t Veer en Erik van Uffelen (beiden Centree).

Dikke Toren deze zomer weer open

Algemeen

De Dikke Toren in Zierikzee gaat deze zomer weer open en start met een nieuwe exploitant: stichting Centree. Lange tijd was er grote ergernis over de dichte deuren waardoor toeristen vaak tevergeefs de toren bezochten. De VVV was exploitant, maar daar heeft de gemeente de stekker uitgetrokken.

De komende drie jaren worden de schouders gezet onder de ontwikkelingsplannen voor de Dikke Toren. In de aanloop is een plan en tijdspad opgesteld dat door diverse direct betrokken partijen worden omarmd. Het plan biedt gefaseerd een nieuwe toekomst voor de Dikke Toren met een spannende programmering en exploitatie. De Dikke toren gaat in juni open in de weekenden. In juli en augustus zes dagen per week, om daarna weer naar de weekenden terug te schakelen.
2022 is een tussenjaar van openstellen en het uitwerken van plannen voor de noodzakelijke verbouwing. In de Dikke Toren zullen voorzieningen worden aangebracht zodat een zelfstandige exploitatie mogelijk wordt. De beklimming van de Dikke Toren zal een steeds veranderende culturele ontdekkingstocht worden. Centree-voorzitter Frank van Asten: ,,De activiteiten zullen in de sfeer van Centree zijn. Een bandje in de toren bijvoorbeeld. En we zullen ook de informatiefunctie op ons nemen, zoals de VVV altijd heeft gedaan’’.
Eerder werd er ook gesproken over een exploitatie door het Centrum voor de Beeldende Kunst. Directeur Kathrin Ginsberg zei toen niet uit sluiten dat er ook een horecafunctie in de toren zou komen. Maar dat ligt vooralsnog lastig.



Meer nieuws