Afbeelding

Fruitbomen in schoolmoestuin

Algemeen

Woensdag hebben de scholieren van de middenbouw van basisschool Binnen de Veste in Zierikzee samen met medewerkers van De Zuidhoek fruitbomen geplant in hun schoolmoestuin.  Met veel enthousiasme en plezier werden zes fruitbomen geplant in de hoop op mooie appels en peren de komende jaren. 

Zeeuwland heeft een stuk grond beschikbaar gesteld aan de basisschool om hier een schoolmoestuin te maken. De woningcorporatie vindt biodiversiteit en een groene leefomgeving belangrijk. Daarom ondersteunt zij ook dit project om kinderen al vroeg kennis te laten maken met het belang van biodiversiteit. Zeeuwland heeft de fruitbomen geschonken. De moestuin ligt vlakbij de school en wordt onderhouden door leerlingen en hun ouders. Zowel de basisschool als kinderopvang Kibeo maken gebruik van de moestuin. Bij de moestuin staat een groot watervat, aangesloten op de regenwaterafvoer, om water te kunnen hergebruiken. Straks gaan regelmatig de allerkleinsten aan de slag met gieters om alle bomen, plantjes en zaaigoed van water te voorzien. Een mooi schouwspel voor de oudere bewoners (huurders van Zeeuwland) die zien hoe de jonge generatie leert over de natuur. 

Binnenkort wordt er ook een wormenhotel geplaatst. Dit biedt de school en de omwonende huurders de mogelijkheid om hier GFT-afval te brengen. Dit kan dan hier gecomposteerd worden. Deze compost kunnen leerlingen en omwonenden dan opnieuw gebruiken in de moestuin en in de stadstuinen in de buurt. 

Meer nieuws