Ruud van de Laar overhandigt de groene pluim aan Charl van de Sande
Ruud van de Laar overhandigt de groene pluim aan Charl van de Sande

Groene Pluim voor bioboer

Algemeen

De Groene Pluim  van GroenLink is overhandigd aan bioboer Charl van de Sande uit Nieuwerkerk. Hij heeft een bedrijf met 135 melkkoeien en 35 kalveren in het buurtschap Capelle. Al meer dan acht jaar boert hij volledig biologisch zonder kunstmest en antibiotica. 

“Hij is een biologische boer met een visie, die de gaven van de natuur zoveel mogelijk benut en zijn koeien tot oerkoeien opvoedt. De koeien worden op natuurlijke wijze gedekt met eigen stieren en de kalveren groeien bij hun moeder in de kudde op. Hij gebruikt kruiden in de wei en in de stal om de gezondheid van de koeien te verbeteren en de mestvertering in de wei op natuurlijke wijze te bevorderen.”

Daarnaast heeft hij een walnotenbos gepland en is hij steeds bezig uit te zoeken hoe hij de grond, het gras en het weiland zo gezond mogelijk kan houden, en hoe hij kan bijdragen aan grotere biodiversiteit op zijn weides en in de omgeving. GroenLinks deelt met regelmaat de groene pluim uit aan mensen en bedrijven op het eiland die op een bijzondere manier bijdragen aan vergroening en verduurzaming. 

De pluim is eerder uitgereikt aan Ton’s mosterd, Kaasboerderij De Stolpe en Pieter Jans Jansonius van De Muyehof. 

Meer nieuws