Afbeelding

Actie Oekraïne door Stadhuismuseum

Algemeen

Het Stadhuismuseum Zierikzee steunt de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne met de organisatie van een beiaardconcert. Beiaardier Janno den Engelsman speelt donderdag 10 maart a.s. van 10:30-11:30 u het Oekraïense volkslied en Russische vredesmuziek. Daarnaast is er de mogelijkheid om verzoeknummers in te dienen. Gekozen kan worden uit de lijst die raadpleegbaar is via https://www.stadhuismuseum.nl/beiaardconcerten/


Link naar PDF bestand

Verzoeknummers kunnen worden aangevraagd door overmaking van € 5 op rekening NL19 RABO 0314941738 t.n.v. Stichting Stadhuismuseum Zierikzee en onder vermelding van ‘collecte voor Oekraïne’ en het cijfer uit de lijst van verzoeknummers op de website van het gemeentelijk museum van Schouwen-Duiveland.

Normaal gesproken worden beiaardconcerten georganiseerd in de zomer. Met dit extra beiaardconcert op de marktdag van Zierikzee steunt het Stadhuismuseum Zierikzee de collecte voor Oekraïne. De opbrengst van de aanvraag van verzoeknummers én de donaties in de geldkist bij de balie van het Stadhuismuseum, die normaal gesproken wordt gebruikt voor inzameling voor de activiteiten van het museum zelf, zal worden overgemaakt naar de stichting Kantje La Vantje van ‘buurman’ Andrey Derzhavets van Phone Repair op het Kerkhof 28 in Zierikzee.

Andrey Derzhavets is geboren en deels opgegroeid in de stad Sevastopol op de Krim. Hij woont al 17 jaar in Nederland maar is nog steeds erg betrokken bij zijn thuisland. Het nieuws dat Rusland en Oekraïne met elkaar in oorlog zijn geraakt kon hij in eerste instantie niet geloven. Er zijn nu veel Oekraïense mensen in nood. Met Stichting Kantje La Vantje is Andrey een nieuwe inzamelingsactie gestart speciaal voor Oekraïense mensen in nood.

Het geld dat stichting Kantje La Vantje inzamelt zal worden gebruikt om mensen uit de Oekraïne die alles zijn kwijtgeraakt of alles moesten achterlaten te helpen. Andrey heeft nauwe contacten met de gemeente Schouwen-Duiveland én met mensen in Oekraïne. Hij heeft in Oekraïne ook vrienden en familie wonen die de actie zullen begeleiden, zodat alle materialen in goede handen komen.

Meer nieuws