Afbeelding

Inhaalduels: overtuigende zege MZC’11, Bruse Boys verliest dik

Actueel SD|Sport

MZC’11 heeft dinsdagavond een inhaalduel met 3-0 van Serooskerke gewonnen.

Hoewel de Zierikzeese ploeg redelijk gehavend was, viel er op de zege op de Wacherse nummer elf van de tweede klasse E weinig af te dingen. Sander Backx, Luuk van Vossen en Ramon Janson (foto) scoorden en ze zagen hun ploeg dinsdagavond de koppositie weer innemen en doet dat samen met VVGZ. De ploeg met de minste verliespunten is echter DBGC dat nog een wedstrijd te goed heeft en een punt boven MZC’11 en VVGZ kan komen te staan.
Van die regionen kan Bruse Boys alleen maar dromen. Verloor ze enkele weken geleden thuis in een doelpuntrijke wedstrijd van Axel (4-5), dinsdag ging de ploeg van trainer Michel Maaskant bij Walcheren onderuit met 7-3. Bij 3-3 gaf Bruse Boys in zijn ogen een doelpunt weg en na een rode kaart voor Olaf Willemse was het pleit beslecht bij Walcheren. ,,Hoe gek het klinkt, we hebben echt goed gevoetbald en alle goals weggeven”, aldus Maaskant. ,,Het is zo zonde dat we ook nu na iedere voorsprong weer de goals binnen een minuut of paar minuten weer weggeven.
Duiveland dacht er in en tegen Krabbendijke met een belangrijke zege vandoor te gaan na de 1-2 van Robbert de Bruine in de slotfase, maar een strafschop voor de thuisploeg bracht het duel weer in evenwicht. Door het gelijkspel blijven de Oosterlanders twaalfde in de derde klasse B, een stek die aan het einde van het seizoen ‘recht’ geeft op wedstrijden om voor lijfsbehoud te spelen.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Walcheren-Bruse Boys 7-3 (0-1 Julian van Nieuwenhuijze, 1-2 Rick Jonker, 3-3 Domenique van den Berge)
MZC’11-Serooskerke 3-0 (1-0 Sander Backx, 2-0 Luuk van Vossen, 3-0 Ramon Janson)