Revanche volleybalsters Forza op Volley Zuid 2 blijft uit

Actueel SD|Sport

Het is de volleybalsters van Forza niet gelukt revanche te nemen op Volley Zuid 2 dat in Rotterdam met 4-0 gewonnen.

In Bruinisse won de nummer vier van de promotieklasse A opnieuw en snoepte Forza alleen de eerste set af: 1-3 (26-24 20-25 23-25 19-25). Het eerste bedrijf was zaterdag in sportzaal de Vanger meteen het spannendst. Een chaotisch begin keerde de thuisploeg halverwege om. Met een achterstand van 17-24 begon Daphne Folmer aan een zeer sterke servicereeks waarmee zeven setpunten van Volley Zuid 2 ongedaan werden gemaakt. Forza pakte derhalve negen punten op rij waarmee de eerste werd binnengehaald. De tweede set was rommelig met veel eigen fouten. Een gevarieerde service van de tegenstander zette de verdedigingslinie de gehele wedstrijd onder druk. Het snelle, soms wat rommelige spel van de tegenstander zorgde voor die extra druk. Zowel het derde als vierde bedrijf kwam Forza, zevende op de ranglijst, niet boven de tegenstander uit en was ze niet op het beste niveau. In de vierde set was het tot 17-17 nog in evenwicht maar daarna drukte Volley Zuid 2 wederom door.